Gardu pastēti vislabāk pagatavot vienu pašu. Kamēr tā gatavojas un labi uzglabājas ledusskapī, kad gribas našķi.
Vistas aknu pastēte ir īpaši garšīga un maiga, un pats svarīgākais ir tas, ka pirms pagatavošanas tai nav nepieciešama īpaša sagatavošana. Šefpavāre Valentīna Sajenko dalās ar šo garšīgo recepti.
Vistas aknu pastēte⠀
Sastāvdaļas:
Sastāvdaļas: vistas aknas – 400 g;
viens neliels burkāns;
viens sīpols;
sviests – 100 gr;
ķiploki – 3 daiviņas;
baltais sausais vīns – 100 gr;
dubultā krējuma – 50 g;
sāls un pipari.
Pagatavošana:
- Smalki sagrieziet burkānus un apcepiet uz vidējas uguns augu eļļā. Sīpolu nomizo un sagriež kubiņos. Neuztraucieties par kubiņu lielumu, jo visas sastāvdaļas tik un tā nonāks blenderī.
- Apcep kopā ar burkāniem uz lēnas uguns. Sīpoliem nevajadzētu kļūt zeltainiem, tikai caurspīdīgiem.
- Pēc tam pievienojiet vistas aknas un ķiplokus. Ķiplokus var sasmalcināt smalki vai arī izspiest caur presi.
- Pievienojiet sviestu un baltvīnu. Var pievienot arī šeriju vai nedaudz brendija. Alkohols piešķirs pastētēm maigu, oriģinālu garšu. Maisa, līdz alkohols ir iztvaikojis.
- Tas aizņems vēl 15 minūtes. pēc tam paštētu noņemiet no karstuma, nedaudz atdzesējiet un ar blenderi sajauciet.
- Atgrieziet pastēti pannā, pievienojiet krējumu un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, visu laiku maisot. Garšojiet ar sāli un pipariem, un viss ir gatavs.
- Ielieciet pastētē veidnēs vai bļodiņās, vēlams keramiskās, un ievietojiet ledusskapī. Ja vēlaties pastētīti uzglabāt ilgāk – pārlejiet virsū izkausētu sviestu tā, lai tas pilnībā pārklāj pastēti.
- Pasniedziet ar svaigu maizi, krekeriem, pastētēm var pievienot sīpolu marmelādi vai pat skābu ogu ievārījumu, piemēram, dzērvenes. Tas ir ļoti garšīgi.