Home » Nepareizi salāti. Kāpēc ir labāk ēst gurķi atsevišķi no tomāta?

Nepareizi salāti. Kāpēc ir labāk ēst gurķi atsevišķi no tomāta?

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Mūsu eksperte ir uztura speciāliste, uztura speciāliste, biedre Anna BELOUSOVA.

Gurķi satur daudz askorbāta oksidāzes. Tas ir enzīms, kas iznīcina askorbīnskābi, tas ir, C vitamīnu, tāpēc gurķus nav ieteicams lietot kopā ar tomātiem un citiem askorbīnskābes avotiem.

Protams, gurķu un tomātu salāti veselībai nekaitēs, taču C vitamīna tajos palicis maz. Tāpēc tiem, kam C vitamīns nepieciešams lielos daudzumos – lielpilsētu iedzīvotājiem, autobraucējiem un smēķētājiem – labāk ēst gurķus un tomātus ar vismaz pusotras stundas starpību.

Termiskās apstrādes laikā askorbāta oksidāze tiek iznīcināta, tāpēc marinēti gurķi un tomāti vienā burkā viens otram “nekaitējot”. Korejā vai Ķīnā gatavotajos karstajos ēdienos, ātri apcepot gurķus ar tomātiem, šie abi dārzeņi arī labi sader.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.