Es šos gardumus taisu aptuveni 1 x nedēļā, visiem mājiniekiem ļoti garšo. Derēja mums arī kā ceļamaize, braucot īsākos un garākos ceļojumos.
Sastāvdaļas
10
porcijām
- 500 g cīsiņu
- 1 paka kārtainās mīklas
- Kečups/tomātu mērce
- 100 g siera
- 3 vidēji lieli, marinēti gurķīši
- 50 g miltu
Gurķu – sinepju salāti – garšo labāk nekā veikalā pirktie
Pagatavošana
30 min
1. Pirms gatavošanas aptuveni 30 min. vajag mīklai ļaut atlaisties, ja tā ir saldēta.
2. Liek vārīties cīsiņus.
3. Ar mīklas rulli izrullē mīklu apmēram 2-3 mm biezumā.
4. Pāri mīklai smērē kečupu vai tomātu mērci.
5. Sarīvē sieru un to pārkaisa pāri mīklai un kečupam.
6. Sagriež marinētos gurķīšus plānās, garenās strēmelītēs (kā frī).
7. Mīklu sagriež 2-3 cm platās strēmelēs un tad ņem cīsiņu, gurķīti un tin apkārt (virpulī), lai tas izskatās kā kruasāns.
Foto: Elīza Svilāne
8. Tad liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem, aptuveni uz 10 – 15 minūtēm.
9. Gatavs, kad mīkla ir zeltaini brūngana!
10. Lai labi garšo!
1 Komentārs
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: baltijaszinas.lv/atrie-cisini-mikla/ […]