Baklažāni ir lielisks šķiedrvielu, B1 un B6 vitamīnu un kālija avots, tajos ir arī daudz vara, magnija un mangāna. Tāpēc ir vērts apsvērt šo dārzeņu iekļaušanu savā uzturā.
Un, lai parādītu, cik viegli ir iekļaut šo produktu savā ēdienkartē, piedāvājam divas vienkāršas receptes, kas padarīs īpašas jebkuras vakariņas, taču ar minimālu piepūli.
Baklažāni, cepti ar mocarellu
Nepieciešamie produkti:
baklažāni – 2 gab;
lielie tomāti – 2 gab;
mocarella – 200 g;
olīveļļa – 3 ēd.k;
sāls;
pipari.
Sagatavošana:
Sagrieziet baklažānus apaļos gabaliņos un apcepiet tos olīveļļā. Tomātus un mocarellu arī sagriež riņķos. Sagatavotajā cepamajā plācenī sastāvdaļas izkārto šādi: vispirms baklažānu apli, tad tomātu un sieru. Trauku liek cepeškrāsnī, cep 25-30 minūtes. Pirms pasniegšanas var dekorēt, piemēram, ar svaiga bazilika zariņu.
Baklažāni ar vistu
Sastāvdaļas:
baklažāni – 2 gab;
sīpols – 1 gab;
paprika – 1 gab;
vistas fileja – 300 g;
siers – 70 g;
sāls – pēc garšas;
pipari – pēc garšas;
augu eļļa.
Ēdiena gatavošana:
Sīpolus nomizo un apcep pannā, tad pievieno sasmalcinātus piparus, samaisa. Baklažānus sagriež kubiņos, fileju – mazos gabaliņos. Visus produktus arī sūta uz pannas, pievieno sāli un piparus. Ēdiens tiek sautēts 10 minūtes. Pēc tam to pārliek iepriekš sagatavotā veidnē, pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru un nosūta cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200C. To var izņemt, kad siers ir izkusis un apbrūnējis.