● 100 gramu biezpiena,
● 200 mililitru jogurta,
● 3 ēdamkarotes pūdercukura,
● 5 – 7 zemenes,
● 50 gramu biskvīta cepumu,
● 50 mililitru ūdens,
● 1,5 tējkarotes želatīna,
● vaniļas cukurs,
● šokolāde.
Želatīnu aplēju ar novārītu aukstu ūdeni un uzbriedināju, pēc tam izšķīdināju, neļaujot uzvārīties, un atdzesēju. Mīkstu biezpienu saputoju kopā ar jogurtu (šoreiz – ar zemeņu gabaliņiem, un tam jau bija klāt arī cukurs, tādēļ pūdercukuru nevajadzēja pievienot tik daudz, cik tā būtu vajadzīgs, ņemot bezpiedevu jogurtu), pūdercukuru un vaniļas cukuru. Biezpiena masai pieliku vēl arī ēdamkaroti skābā krējuma, piemaisīju izšķīdināto želatīnu un vēlreiz visu saputoju.
Kūciņu veidošanai izvēlējos mazās burciņas, protams, der arī lielākas vai deserta trauciņi. Burciņu apakšā izliku dažas biezpiena krēma karotes, tad – biskvīta kēksiņa gabaliņus un vēl krēmu. Gar trauciņu malām ar griezuma vietu pret ārpusi izkārtoju uz pusēm pārgrieztas zemenes. Ar ogām, biskvīta gabaliņiem un biezpiena masu piepildīju atlikušo burciņu daļu. Desertu ievietoju ledusskapī sastingšanai. Pirms baudīšanas to vēl varam rotāt ar ogām vai rīvētu šokolādi.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne