Lasīšanas Laiks:1 Minute(-s), 0 Sekunde(-s)

Ja Ziemassvētku vakara galdā gribas celt arī kūku, tad šī noteikti tam būs piemērotākā recepte. Maigā biezpiena garša savīsies ar piparkūku asumiņu un marmelādes saldumiņu. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!

Nepieciešams (kūkas forma 20cm):

  • 360g biezpiena (2 paciņas 180g);
  • 250g bezpiedevu jogurta;
  • 200ml saldā krējuma;
  • 170g marmelādes;
  • 210g piparkūku;
  • 120g pūdercukura;
  • 40g cukura;
  • 80g sviesta;
  • 16g želatīna;
  • Dekoram: piparkūku cepumi ar glazūru, Raffaello konfektes, ogas vai jebkuras citas sastāvdaļas pēc izvēles un pieejamības

Pagatavošana:

Kūkas formu izklāj ar cepamo papīru. 150g piparkūku sasmalcina, tad pievieno izkausētu sviestu, samaisa, ber kūkas formā un izveido pamatni un maliņas.

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni (~100ml), atstāj uzbriest.

Marmelādes sagriež mazākos gabaliņos, atlikušās piparkūkas arī salauž nelielos gabaliņos.

Saldo krējumu ar 40g cukura sakuļ putukrējumā.

Traukā liek bezpiedevu jogurtu, samaisa ar pūdercukuru, tad pievieno un iemaisa biezpienu, visbeidzot arī putukrējumu.

Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē, tad tajā iemaisa 2-3 karotes kūkas masas, tad želatīnu lēnām lej klāt kopējai masai un rūpīgi samaisa. Beigās masā iemaisa marmelādes un piparkūku gabaliņus. Sagatavoto maisījumu lej kūkas formā uz pamatnes. Liek ledusskapī sastingt vismaz uz 4 stundām, vislabāk uz nakti.

Kad kūka sastingusi, dekorē ar izvēlētajām sastāvdaļām. Sagriež gabaliņos, pasniedz un bauda.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Previous post Zagļi svētku laikā neguļ: Kā parūpēties par mājokļa drošību?
Next post Kuperoze jeb sarkanā seja – kas tā ir un kā to kopt ziemas laikā?