Dārzeņu zupa ar pupiņām

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sīpols, sagriezts
  • 2 ķiploka daiviņas, saspiestas
  • 2 burkāni, sagriezti
  • 2 stublāji selerijas, sagriezti
  • 1 paprika, sagriezta
  • 1 liels kartupelis, sagriezts
  • 1 bundža (400 g) konservētu pupiņu (vai 1 kauss vārītu pupiņu)
  • 1 bundža (400 g) tomātu, sasmalcinātu
  • 1 l dārzeņu buljona vai ūdens
  • 1 tējkarote dried thyme (sāls un pipari pēc garšas)
  • 1 laima sulas (pēc izvēles)
  • Svaigi pētersīļi, dekorēšanai (pēc izvēles)
  1. Sagatavo dārzeņus: Uzsildi olīveļļu lielā katliņā vidējā ugunī. Pievieno sīpolu un apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs (apmēram 5 minūtes).
  2. Pievieno dārzeņus: Pievieno ķiplokus, burkānus, selerijas un papriku. Apcep vēl 5-7 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
  3. Pievieno kartupeļus un pupiņas: Pievieno kartupeļus, konservētas pupiņas, sasmalcinātus tomātus un dārzeņu buljonu. Vārīšanas laikā tu vari pievienot arī sāli, piparus un timiānu.
  4. Vāri zupu: Uzvāri un pēc tam samazini uguni, ļaujot zupai lēni vārīties apmēram 20-25 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
  5. Gatavošanas pabeigšana: Pirms pasniegšanas, ja vēlies, pievieno laima sulu un apmaisī.
  6. Pasniedz: Pasniedz karstu, dekorējot ar svaigiem pētersīļiem.
  • Vari pielāgot dārzeņus, pievienojot tos, kas tev ir pieejami vai patīk (piemēram, kāpostus, brokoļus, zirņus).
  • Zupu var pagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām vai sasaldēt līdz 3 mēnešiem.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Indiešu stila lēcu zupa

Kartupeļu zupa ar puravu

Klasiskā vistas zupa

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk