Vai zini, cik garšīgi ir ķirbju ikri? Ja nē, tad noteikti pagatavojiet šo ēdienu saskaņā ar mūsu recepti. Šādi ikri noteikti nav zemāki par skvoša ikriem un pat, iespējams, to pārspēj ķirbja dabiskās saldenās garšas dēļ. Un uzkodas konsistence ir biezāka, jo cukini ir ūdeņaināks. Ķirbju kaviāra pagatavošana ir ļoti vienkārša un neaizņem pārāk ilgu laiku. Kādas sastāvdaļas tas satur? Paši vienkāršākie! Ikriem pievienojām sīpolus, burkānus, ķiplokus un saldos piparus, un rezultāts bija, teiksim, bez viltus pieticības, izcils.
SASTĀVDAĻAS
ķirbju mīkstums – 800 g
sīpoli – 200 g
burkāni – 80 g
ķiploku – 2 daiviņas
paprika – 100 g
augu eļļas – 2 ēd.k. l.
konservēti tomāti biezenī – 300 g
svaigi malti melnie pipari –
sāls pēc garšas
SOLI PASKOLI GATAVOŠANAS RECEPTE
1. solis
Sagatavojiet sastāvdaļas kaviāra pagatavošanai. Ķirbja mīkstumu sagriež nelielos kubiņos. Nomizo un sasmalcina sīpolu. Burkānus nomizo, nomazgā un sagriež strēmelītēs. Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlēs. Saldos piparus sagriež plānās sloksnēs.
2. solis
Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē augu eļļu. Ielieciet tajā sīpolus un ķiplokus. Maisot, trīs minūtes apbrūnina uz vidējas uguns. Pievienojiet burkānus un papriku. Maisot apcep uz vidējas uguns 5 minūtes.
3. solis
Pievienojiet ķirbi pannā ar dārzeņiem. Samaisiet un samaziniet siltumu līdz minimumam. Apcep, maisot, 7 minūtes. Pēc tam aizveriet pannu un uz lēnas uguns sautējiet dārzeņus vēl 10 minūtes.
4. solis
Novietojiet tomātu biezenī. Garšojiet ar sāli un pipariem. Vāra uz vidējas uguns apmēram 20 minūtes. Laiku pa laikam samaisiet, lai maisījums nepiedegtu. Šķidrumam vajadzētu gandrīz pilnībā iztvaikot.
5. solis
Pannas saturu sablendē ar iegremdējamo blenderi. Gataviem ikriem jābūt viendabīgai konsistencei. Ļauj pilnībā atdzist un pasniedz. Var likt burkās un uzglabāt ledusskapī.
1 Komentārs