Vai jums patīk ēst granātābolu, bet ienīst to mizot? Mēs lieliski saprotamies, tāpēc pastāstīsim, kā to izdarīt bez ciešanām un šļakatām pa visu virtuvi.
Granātābols ir auglis ar raksturu, kuram ir jāzina, kā tuvoties. Mēs dalāmies ar vienkāršiem trikiem, kā to ātri un bez grūtībām notīrīt. Lai to izdarītu, jums būs nepieciešama parasta plāksne un ass nazis.
1. darbība
Nogrieziet granātābola augšdaļu aplī apmēram 1 collu no malas. Pēc tam noņemiet iegūto “vāciņu”, kā parādīts zemāk esošajā fotoattēlā.
2. darbība
Veiciet vertikālus iegriezumus gar augļa iekšējām līnijām – tie būs redzami, kad nogriezīsiet augšdaļu.
3. darbība
Uzmanīgi atveriet šķēles. Gatavs!
Kā izvēlēties gardu granātābolu
Turklāt mēs ar jums dalīsimies ieteikumos, kā veikalā vai tirgū izvēlēties gatavu un garšīgu granātābolu:
Laba granātābola mizai jābūt spilgti sarkanai. Rozā plankumi uz mizas ir pieņemami; galvenais, lai granātābols nav zaļš;
Mizai jābūt sausai, bet ne pārkaltētai;
Augļu ādai jābūt nedaudz raupjai. Ja tas ir gluds, tas ir noplūkts pārāk agri;
Uz augļiem nedrīkst būt brūni plankumi. Tā ir zīme, ka augļi ir sākuši pūt;
Izvēlieties stingrus augļus ar elastīgu mizu;
Ja augļi ir mīksti, iespējams, tie ir bojāti transportēšanas laikā vai novākti pārāk vēlu;
Paturiet prātā, ka pupiņu krāsa neietekmē to garšu;
Granātāboliem nevajadzētu būt zaļiem asniem;
Labs granātābols patiesībā ir bez smaržas;
Sakratiet granātābolu un klausieties skaņu iekšpusē. Gataviem augļiem ir skaļa un skaidra skaņa;
Salīdziniet dažādu granātu svaru. Jo granātābols ir smagāks, jo sulīgāks, tāpēc labāk to izvēlēties.