Lasīšanas Laiks:2 Minute(-s), 39 Sekunde(-s)

Okroshka ir ēdiens, kas daudziem asociējas ar vasaras ēdienkarti, taču nekas neliedz to gatavot visu gadu.

Okroshka ir viegls un atsvaidzinošs ēdiens. Tas būs īpaši piemērots vasarā karstā laikā, jo okroshka sniedz ne tikai svaiguma sajūtu, bet tajā pašā laikā ir sātīgs ēdiens. Šo auksto zupu var droši saukt par vienu no populārākajiem ēdieniem daudzus gadus. Ir daudz veidu, kā pagatavot okroshka.

Okroškas recepte ir vienkārša: šai aukstajai zupai tiek pievienota jūsu iecienītākā gaļa vai desa un sezonas dārzeņi. Pēc tam produktus pārlej ar kvasu, kefīru vai minerālūdeni. Pagatavošanas vieglums un viegla garša nodrošināja okroshka ar cilvēku mīlestību.

Mēs arī teicām, kura okroshka ir visgaršīgākā.

Okroshka klasika: recepte

  • Kartupeļi – 4-5 gab.
  • olas – 5 gab.
  • redīsi – 8-10 gab.
  • svaigi gurķi – 2-3 gab.
  • vārīta vai kūpināta desa – 300 g
  • diļļu ķekars
  • ķekars zaļo sīpolu
  • sāls pēc garšas
  • skābs krējums vai majonēze – pēc garšas
  • kvass – pēc garšas (apmēram 1-1,5 l)

Vāra kartupeļus un olas, atdzesē un nomizo. Kartupeļus, olas, redīsus, gurķus un desu sagriež kubiņos. Sasmalciniet zaļumus. Visas sastāvdaļas sajauc un pievieno sāli. Visu liek bļodā, pārlej ar kvasu un pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedziet uz galda ar skābo krējumu.

Atsvaidzinoša okroshka uz kefīra

  • Kartupeļi – 2 gab.
  • gurķi – 2 gab.
  • olas – 2 gab.
  • vārīts šķiņķis – 300 g
  • redīsi – 5-6 gab.
  • zaļais sīpols – 1 ķekars
  • diļļu zariņš
  • cilantro zariņš
  • kefīrs mērcei
  • sāls

Iepriekš sagatavojiet izdomāto ledu. Nomazgājiet 1 diļļu zariņu un atdaliet lapas. Ielieciet 1 lapu īpašās ledus veidnēs, uzmanīgi ielejiet ar garšīgu dzeramo ūdeni un ievietojiet veidni saldētavā, līdz ledus ir pilnībā sasalis.

Vāra kartupeļus mizās. Ļaujiet atdzist, nomizojiet un smalki sagrieziet, pēc tam atdzesējiet. Lai izmēģinātu jaunu okroshka garšu uz kefīra, jaunos kartupeļus mizās var pasniegt ar aukstu karstu okrošku, nepievienojot to pārējām sastāvdaļām.

Okroshka - kā gatavot uz kefīra / foto: bzh.lifeOkroshka – kā gatavot uz kefīra / foto: bzh.life

Gurķus sagriež mazos kubiņos un nosūta uz ledusskapi.

Smalki sagrieziet zaļo sīpolu un sasmalciniet javā un sāli, pēc tam nolieciet malā.

Vāra olas un smalki sakapā (var arī smalki sakapāt visus baltumus, bet dzeltenumus samalt ar sinepēm).

Smalki sagrieziet redīsus un nosūtiet uz ledusskapi.

Smalki sagrieziet pārējos zaļumus. Visas sagatavotās sastāvdaļas kopā ar mazos kubiņos sagrieztu šķiņķi liec lielā bļodā vai pīrāgā. Pievienojiet visus zaļumus, ieskaitot uzlietos zaļos sīpolus (tikai noteciniet sulu) un samaisiet. Nogaršo un, ja nepieciešams, sāli.

Pievieno kefīru. Samaisa okroshka, lej šķīvjos. Izņemiet ledu no veidnēm un ielieciet 2-3 gabaliņus katrā šķīvī. Nekavējoties pasniedziet okroshka. Labu apetīti!

Okroshka uz sūkalām: kā gatavot

  • Vārīta desa – 250 g
  • olas – 5 gab.
  • kartupeļi – 5 gab.
  • redīsi – 200 g
  • serums – 2 l
  • gurķi – 2 gab.
  • skābs krējums pēc garšas
  • kefīrs – 0,5 l
  • minerālūdens ar gāzi – 300 ml
  • zaļumi pēc garšas

Vāra kartupeļus mizās, vāra cieti vārītas olas. Atdzesē un sagriež kubiņos. Arī desu un gurķi sagriežam kubiņos, redīsus kubiņos. Sasmalcinām zaļumus (sīpolus, pētersīļus, dilles).

Sasmalcinātās sastāvdaļas liekam katliņā un pārlej ar saldo krējumu, pievienojam sūkalas, kefīru un minerālūdeni ar gāzi. Sāli, piparus un apkaisa ar zaļumiem. Samaisa un uz brīdi ieliek ledusskapī.

Atkarībā no garšas un skābuma okroškai var pievienot citronskābi uz naža gala un sinepes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Previous post Transportlīdzekļu apskate Latvijā ir dārgāka un biežāka nekā vidēji ES
Next post Viesi lūgs recepti: Budžeta ananāsu vistas salāti