Kā pagatavot sulīgas vistas kotletes: 5 vienkārši noslēpumi un pārbaudīta recepte

Kotletes var pagatavot no dažādām sastāvdaļām – gaļas, zivīm, putnu gaļas un pat dārzeņiem. Vistas kotletes tiek uzskatītas par vienu no visnoderīgākajām, jo ​​daudzi uztura speciālisti vistas gaļu atzīst par diētisku. UNIAN pastāstīs, kā pannā pagatavot sulīgas vistas kotletes no maltas vistas.

Iepriekš mēs runājām par to, kā pagatavot kotletes bez gaļas mašīnā .

Kādas garšvielas pievieno vistas kotletēm un kas vēl ir noslēpums

Pieredzējuši pavāri nosauc vairākas galvenās nianses, kuras zinot, katra saimniece varēs pagatavot gaisa kotletes no maltas vistas:

  • pareizas proporcijas – uz 1 kg maltās gaļas pievienojiet ne vairāk kā 2-3 olas un 250 g maizes;
  • garšīgas piedevas – noteikti liec pienā izmērcētu maizi, sīpolus un nedaudz sviesta;
  • labākais gaļas gabals – ja pērc gaļu, tad nelieto kotletēm gabalus ar ādu;
  • maģija ar malto gaļu – pirms gatavošanas sakuliet to ar rokām un pēc mīcīšanas atstājiet 20-30 minūtes;
  • augstas kvalitātes grauzdēšana – kotletes jāgatavo tikai ļoti karstā pannā un pēc tam jāsagatavo zem vāka uz lēnas uguns.

Pavāri arī iesaka maltajai gaļai pievienot sasmalcinātus garšaugus, maltus ķiplokus un citas garšvielas. Galvenais nepārspīlēt, pretējā gadījumā kotletes izrādīsies cietas.

Sulīgas vistas kotletes – klasiska recepte

Izmantojot šo recepti, varēsiet pagatavot vistas kotletes par prieku visai ģimenei.

Jums būs nepieciešams:

  • vistas fileja – 500 gr;
  • sīpoli – 2 gab;
  • sviests – 40 gr;
  • baltmaize – 100 gr;
  • piens – 200 ml;
  • rīvmaize – 100 gr;
  • olas – 1 gab;
  • dārzeņu eļļa;
  • sāls, pipari, garšvielas.

Sasmalciniet sīpolu, apcepiet sviestā līdz zeltaini brūnai. Baltmaizes drupatas pārlej ar pienu un atstāj uz 5 minūtēm. Vistas fileju, sīpolu un maizi izlaidiet caur gaļas mašīnā. Malto gaļu pārliek bļodā, pievieno olu, sāli, piparus, garšvielas, samaisa, sakuļ un atstāj uz 30 minūtēm. No maltās gaļas veido kotletes, apviļā rīvmaizē, liek ļoti karstā pannā. Cepiet no abām pusēm 2-3 minūtes, pēc tam pārklājiet, samaziniet siltumu un sagatavojiet trauku.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Indiešu stila lēcu zupa

Kartupeļu zupa ar puravu

Klasiskā vistas zupa

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk