Kā tiek gatavots Parmezāns

Loading

Parmezānu tradicionāli gatavo no govs piena, kas vismaz 12 mēnešus izturēts vara tvertnēs, kur to karsē un pievieno citas sastāvdaļas, piemēram, sūkalas un siera fermentu. Šis ir renīns, kas nepatīk vegāniem, veģetāriešiem un ikvienam, kam ir nedaudz pretīgi ēst jaunas govs kuņģa sulu.

“Dzīvnieku siera ferments ir ferments, kas iegūts no neatšķirta teļa ceturtā kuņģa,” saka Courtyard Dairy.

“Šajā dzīves posmā teļi ir ēduši tikai pienu, tāpēc dabiskais piena recēšanas enzīms (himozīns) ir sastopams lielos daudzumos. Teļiem nobriestot, himozīna daudzums samazinās un to vietā stājas citi fermenti (tie, kas nepieciešami citu pārtikas produktu sagremošanai).

Daži siera ražotāji tagad siera pagatavošanai izmanto siera fermentu no augu bāzes, lai gan lielākā daļa dod priekšroku tradicionālām metodēm. Dažās receptēs šim nolūkam tiek izmantotas skābes vai skābi veidojošas baktērijas, bet siera ražotāji izmanto siera fermentu, lai uzlabotu siera galīgo garšas profilu.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Pievienojies un saņem svarīgākās Latvijas un pasaules ziņas!
Šis ir laiks, kad objektīva informācija par notiekošo ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Mēs jums sniegsim šādas ziņas. Apstipriniet savu vēlmi saņemt ziņas, nospiežot pogu "Pievienojies", un jūs nepalaidīsiet garām svarīgu informāciju par notiekošo Latvijā un pasaulē.
Pievienojies un saņem svarīgākās Latvijas un pasaules ziņas!
Šis ir laiks, kad objektīva informācija par notiekošo ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Mēs jums sniegsim šādas ziņas. Apstipriniet savu vēlmi saņemt ziņas, nospiežot pogu "Pievienojies", un jūs nepalaidīsiet garām svarīgu informāciju par notiekošo Latvijā un pasaulē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Tulkot »

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: