Parmezānu tradicionāli gatavo no govs piena, kas vismaz 12 mēnešus izturēts vara tvertnēs, kur to karsē un pievieno citas sastāvdaļas, piemēram, sūkalas un siera fermentu. Šis ir renīns, kas nepatīk vegāniem, veģetāriešiem un ikvienam, kam ir nedaudz pretīgi ēst jaunas govs kuņģa sulu.
“Dzīvnieku siera ferments ir ferments, kas iegūts no neatšķirta teļa ceturtā kuņģa,” saka Courtyard Dairy.
“Šajā dzīves posmā teļi ir ēduši tikai pienu, tāpēc dabiskais piena recēšanas enzīms (himozīns) ir sastopams lielos daudzumos. Teļiem nobriestot, himozīna daudzums samazinās un to vietā stājas citi fermenti (tie, kas nepieciešami citu pārtikas produktu sagremošanai).
Daži siera ražotāji tagad siera pagatavošanai izmanto siera fermentu no augu bāzes, lai gan lielākā daļa dod priekšroku tradicionālām metodēm. Dažās receptēs šim nolūkam tiek izmantotas skābes vai skābi veidojošas baktērijas, bet siera ražotāji izmanto siera fermentu, lai uzlabotu siera galīgo garšas profilu.