Kāda veida gaļa ir piemērotāka cilvēkiem pēc 40 gadu vecuma?

Ar dzelzi bagātu pārtikas produktu iekļaušana uzturā ir ļoti svarīga ātrākai vielmaiņai un vispārējai veselībai.

Dzelzs ir svarīga minerālviela, kurai ir būtiska nozīme dažādās organisma funkcijās, tostarp augšanā, attīstībā un skābekļa transportēšanā asinīs. Pastāv divu veidu dzelzs: hemiskā un nehemiskā. Hemisko dzelzi, kas atrodama dzīvnieku gaļā un jūras produktos, organisms vieglāk uzsūc nekā nehemisko dzelzi, kas atrodama augu izcelsmes produktos. Tādējādi ar dzelzi bagātas dzīvnieku gaļas patēriņš ir labvēlīgs vielmaiņas un vispārējās veselības uzlabošanai, jo īpaši cilvēkiem pēc 40 gadu vecuma.

Ļoti liesa liellopu gaļa un vistas krūtiņa vai tītara gaļa ir vieni no labākajiem gaļas veidiem, ko varat iekļaut savā uzturā, lai uzlabotu vielmaiņu. Liesa liellopu gaļa satur mazāk nekā 10 gramus tauku, 4,5 gramus vai mazāk piesātināto tauku un mazāk nekā 95 miligramus holesterīna uz 100 gramiem liellopu gaļas. Vistas krūtiņa vai tītara krūtiņa ir liess olbaltumvielu un hema dzelzs avots, ko var izmantot dažādās receptēs.

Meagana Grīnvuda (Meagan Greenwood), Hourglass Waist reģistrēta dietoloģe un veselības trenere, izdevumam SheFinds uzsver dzelzs nozīmi vielmaiņā. Viņa skaidro, ka dzelzs ir hemoglobīna sastāvdaļa, kas pārnēsā skābekli uz šūnām visā organismā. Dzelzs trūkuma dēļ var samazināties skābekļa pārnese, kas izraisa nogurumu un pazeminātu enerģijas līmeni. Tāpēc ar dzelzi bagātas gaļas iekļaušana uzturā var palīdzēt paaugstināt enerģijas līmeni un atbalstīt vispārējo veselību.

Ar dzelzi bagātas gaļas iekļaušanu uzturā var veikt dažādos veidos. Liellopa gaļas cepetis ar dārzeņiem un brūnajiem rīsiem vai grilēts liellopa gaļas kebabs ar papriku un sīpoliem ir lielisks liesas liellopu gaļas variants. Vistas krūtiņu bez ādas vai tītara krūtiņu var izmantot grilēta gaļas receptēs ar dārzeņu maisījumu vai saldo kartupeļu šķēlītēm.

Nobeigumā jāsecina, ka ar dzelzi bagātu pārtikas produktu iekļaušana uzturā ir ļoti svarīga ātrākai vielmaiņai un vispārējai veselībai, īpaši sievietēm pēc 40 gadu vecuma.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Ne labāk par transtaukskābēm: kāpēc cepšana ar sviestu ir bīstama tavam organismam?

4 pārtikas produkti, kurus nekad nevajadzētu ēst brokastīs

Ne novecojuši, bet veselīgākie – nekad vairs neizmetiet brūnu banānu

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk