Īpaši daudz no šīm ogām satur vitamīnus A un C. Simts grami ķiršu nodrošina aptuveni 20% no ikdienas nepieciešamības pēc A vitamīna. Liels skaits flavonoīdu nodrošina labu C vitamīna uzsūkšanos.
Ķiršu sarkanā krāsa nāk no antocianīniem, kas ir antioksidanti. Tie aizsargā šūnas no oksidatīvo procesu stresa. Uztura speciālisti iesaka sportistiem ēst ogas, tādā gadījumā organisms var ātrāk atgūties. Īsi uzskaitīsim, kādi ķirši ir noderīgi cilvēku veselībai.
Palīdz pret diabētu
Ķirši, tāpat kā ķirši, satur lielu daudzumu askorbīnskābes, kālija, silīcija, molibdēna un hroma. Pēdējais elements ir iesaistīts glikozes līmeņa regulēšanā asinīs, uzlabojot insulīna darbību. Turklāt zinātnieki atklāja, ka ķiršu ekstrakta dzeršana 30 dienas pazemina glikozes līmeni asinīs žurkām.
Novērš osteoporozes attīstību
Pateicoties polifenolu saturam, ķirši un saldie ķirši var palīdzēt samazināt osteoporozes risku bērniem un pusaudžiem ar aptaukošanos.
Samazina Alcheimera slimības attīstības risku
Ķirši un īpaši saldie ķirši ir barojošs ēdiens, kas bagāts ar antocianīniem, kvercetīnu, kāliju, šķiedrvielām, C vitamīnu, karotinoīdiem un melatonīnu. Sulīgu ogu iekļaušana uzturā uzlabo smadzeņu darbību, novēršot Alcheimera slimības attīstības riskus.