Šis ir īstākais laiks, kad ķerties pie kartupeļu pankūku gatavošanas! Izmēģini šo recepti un gatavošana tev vairs nešķitīs sarežģīta!
Nepieciešamās sastāvdaļas 1 porcijai:
- 3 vidēji lieli kartupeļi;
- 1 ola;
- 1 ķiploku daiviņa;
- 2 ēd. karotes milti;
- sāls;
- pipari;
- ķiploku pulveris;
- krējums, dārzeņi un citas piedevas pēc izvēles
Pagatavošana:
Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves un liek uz pusstundu aukstā ūdenī nomērcēties.
Kartupeļus nokāš un ar rokām nospiež no tiem lieko ūdeni – jo mazāk ūdens paliks, jo kraukšķīgākas būs pankūkas.
Kartupeļus ber bļodā, tiem pievieno sakultu olu, kas sajaukta ar miltiem.
Pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus, ķiploku pulveri – visu izmaisa viendabīgā masā.
Ar dakšiņu vai karoti kārto uz pannas un cep līdz pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
Pasniedz ar sevis izvēlētām piedevām!
Zemāk skaties videorecepti!
306 komentāru