Šo karbonāžu pagatavošana prasīs tieši 20 minūtes – ideālas vakariņas pēc garas darbadienas. Šo recepti izmēģinājis un iesaka ēdiena blogeris Rojs Puķe jeb Pipars – citus viņa meistarstiķus meklē šeit!
Nepieciešams:
- 1 vistas fileja;
- 50g rīvmaize;
- 1 svaigs gurķis;
- 1 svaigs tomāts;
- sauja salātlapu;
- 2 ķiploka daiviņas;
- garšvielas pēc izvēles;
- 1 citrona daiviņa;
- sāls, pipari
Pagatavošana:
Rīvmaizi ieber bļodiņā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, garšvielas un samaisa.
Uz darba virsmas izklāj cepamo papīru. Vistas fileju sagriež gareniski uz pusēm, lai veidojas viena liela gaļas šķēle. To pārliek uz cepamā papīra, uzlej mazliet eļļas, apsedz ar cepamo papīru un izklapē. Tad pārkaisa ar rīvmaizi, apgriež riņķī un vēlreiz visu atkārto. Apsedz ar papīru un vēlreiz izklapē.
Karbonādi cep no abām pusēm uzkarsētā pannā. Kamēr cepās vista, sagriež salātus, gurķi un tomātu.
Uz šķīvja liek salātus, sagrieztu strēmelītēs karbonādi, uzspiež pa virsu citrona sulu un uzreiz pasniedz.