Sastāvdaļas:
- 1 vistas fileja (vai vesela vista)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sīpols, sagriezts
- 2 burkāni, sagriezti
- 2 stublāji selerijas, sagriezti
- 2 ķiploka daiviņas, saspiestas
- 1 l dārzeņu buljona vai ūdens
- 1 kauss rīsu (vai makaronu)
- Sāls un pipari pēc garšas
- Svaigs pētersīlis vai timiāns
Pagatavošana:
- Sagatavo vistas fileju: Ja izmanto veselu vistu, vārīšanu uzsāk ar to. Uzvāri ūdeni, pievieno vistu, sīpolu, burkānus un selerijas. Vāri apmēram 30-40 minūtes.
- Izņem un sagriez fileju: Izņem vistu no buljona, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos.
- Pievieno dārzeņus: Atpakaļ buljonā pievieno ķiplokus, rīsus (vai makaronus) un vāri līdz tie ir gatavi.
- Pievieno vistu: Pievieno sagriezto vistu, piedod sāli un piparus. Vāri vēl 5-10 minūtes.
- Pasniedz: Dekorē ar svaigiem pētersīļiem vai timiānu un pasniedz karstu.
Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.