Kuri dārzeņi un augļi ir ūdeņainākie?

Organismam nepieciešamais mitrums ir atrodams gandrīz visos pārtikas produktos, īpaši dārzeņos un augļos.

Tādējādi gaļā un zivīs ūdens saturs ir vidēji 65-70%, piens – 87%, biezpiens – 75-85%, maize – 35%, kartupeļi – 75%, zaļie dārzeņi – 90%, svaigi augļi – 80 -90%.

Piemēram, 100 g gurķu satur aptuveni 95 g ūdens. Ūdens saturs tomātos ir 94-95, burkānos – 88, bietēs – 87, baltajos kāpostos – 92, sīpolos un arbūzā – 91, melonē – 90.

Citrons, persiks, bumbieris, ābols, mandarīni un kivi sastāv no vairāk nekā 80% ūdens. Banāni un granātāboli satur apmēram 75% mitruma.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Barista pats: ko pievienot kafijai, lai uzlabotu garšu

Vitamīni un kafija: 5 kombinācijas, kas noliegs visas priekšrocības

Kā atbrīvoties no punduriem, kas parādījušies istabas ziedos?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk