Biezpiens uzlabo veselību un uzlabo figūru – bet kura no biezpiena šķirnēm ir piemērota tieši Tev? Vieni ir pārliecināti, ka visveselīgākais biezpiens ir ar zemu tauku saturu, savukārt citi, sekojot mūsu vecmāmiņām, ir pārliecināti, ka jo treknāks, jo veselīgāks.
Kādas ir biezpiena priekšrocības?
Biezpiens ir bagāts ar dzīvnieku olbaltumvielām: tas ir, tas satur pilnu aminoskābju klāstu, kas nepieciešamas muskuļu augšanai. Biezpiens satur arī ogļhidrātus, lai dotu mums enerģiju; dzelzs, kalcijs un fosfors, kā arī citi būtiski vitamīni un mikroelementi. Biezpiens uzlabo zarnu darbību, tajā esošie vitamīni stiprina nervu un sirds un asinsvadu sistēmas, stiprina skeletu un paaugstina organisma imūno aizsardzību.
Kurš biezpiens ir veselīgākais?
Uztura speciāliste Taisija Prokopenko skaidro, ka zema tauku satura biezpiens nav tik labs, kā šķiet. Lai pagatavotu šādu biezpienu, pienu pirms fermentācijas noslauka; šajā gadījumā tiek zaudēti daži taukos šķīstošie vitamīni. Turklāt zema tauku satura biezpienam ir specifiska garša, kas daudziem nepatīk. Ja tomēr nolemjat savā uzturā iekļaut zema tauku satura biezpienu, varat pievienot taukus, pievienojot biezpiena šķīvim avokado. Tiesa, augu tauki nesegs dzīvnieku tauku deficītu.
Biezpiens ar tauku saturu 9% lieliski nosedz vajadzību pēc dzīvnieku taukiem un palīdz izvairīties no barības vielu bada. Tā sastāvs nodrošinās organismu ar visu nepieciešamo, lai pasargātu mūs no hormonālās nelīdzsvarotības un daudzām slimībām.
Kādu biezpienu izvēlēties?
Izvēlieties biezpienu atkarībā no tā, kādam mērķim pielāgojat savu uzturu. Ja jūsu mērķis ir zaudēt svaru, tad jums ir piemērots zema tauku satura biezpiens. Ja jūs iegūstat muskuļu masu vai atgūstaties no slimības, biezpiens ar augstu tauku saturu ir ideāls jums. Katram biezpienam ir savi trūkumi, taču veselīgs un sabalansēts uzturs palīdzēs gūt maksimālu labumu.