Latvijā sieru ēd un ražo arvien vairāk. Viens iedzīvotājs gadā apēd 23 kilogramus siera

Biedrība “Siera klubs” aplēsusi, ka 20 gadu laikā,siera patēriņš Latvijā ir vairāk nekā trīskāršojies, vēsta TV3 Ziņas. 

Mainījušies siera ēšanas paradumi un esam iemācījušies, ka siermaizes nav vienīgais veids, kā šo produktu izmantot.

Pērn katrs Latvijas iedzīvotājs vidēji apēdis 23 kilogramus siera.

Biedrības “Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova saka: “2002. gadā, kā mēs ēdām sieru? Siera šķēlīte, uzliekam uz maizītes un apēdam. Un tagad – atveriet kādu ēdiena recepti “Google” un tur tajā receptē noteikti būs siers iekšā. Nu, visur, kur tik varam – siers, tortēs siers, nav ēdiena, kur mēs neatradīsim vietu sieram.”

Ražotāji uzskata – Jāņu sieram, kurš ir unikāls un tikai Latvijai raksturīgs produkts, veikala plauktos būtu jābūt visa gada garumā.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Sešgadnieku uzņemšana 1. klasē atzīta par atbilstošu Satversmei

Valsts amatpersonas piemin Zolitūdes traģēdijas upurus

Aprit 11 gadi kopš Zolitūdes traģēdijas. Tiesā joprojām tiek skatīta krimināllieta

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk