Viena no vienkāršākajām un populārākajām risoto receptēm mājās ir ar vistu. Trauks neaizņems daudz laika, bet tikai priecēs ar savu garšu. Pasniedziet to pusdienās vai vakariņās.
Gatavošanas laiks: 35 minūtes
Gatavošanas laiks: 20 minūtes
Porcijas – 4
Sastāvdaļas:
Rīsi – 400 gr.
Vistas fileja – 300 gr.
Sīpoli – 1 gab.
Ķiploki – pēc garšas.
Sāls – pēc garšas.
Parmezāna siers – 80 gr.
Sviests – 50 gr.
Olīveļļa – 60 ml.
Sausais baltvīns – 200 ml.
Buljons – 1 ēd.k.
Gatavošanas process:
- Sagatavosim nepieciešamos produktus. Fileju iepriekš atkausē un smalki sarīvē parmezānu.
- Sviestā un olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploka daiviņas.
- Šeit liekam arī rīsus.
- Ēdienu pārlej ar sausu baltvīnu. Samaisiet un ļaujiet dzērienam iztvaikot.
- Ielejiet glāzi buljona. Pievieno sāli. Vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.
- Traukā pievieno iepriekš apceptus vai vārītus vistas gabaliņus.
- Apkaisiet maisījumu ar parmezānu un viegli mīciet.
- Gatavo vistas risoto sadali porcijās un pasniedz. Jūs varat mēģināt!
1 Komentārs