Meža gaļai ir kāda laba īpašība – tā ir ļoti veselīga! Un, kā izrādās – no tās pagatavošanas nevajag baidīties – viss ir ļoti vienkārši!
Nepieciešams:
- Malta meža gaļa (šajā gadījumā buka gaļa) – 900 g;
- Malts mājas cūkas speķis – 350 g;
- Sīpols;
- Ķiploki – kādas 6 daiviņas;
- 3 olas;
- 4 baltmaizes šķēles;
- 2 burkāni;
- Sāls, pipari;
- Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
Malto gaļu sajauc kopā ar speķi, pievieno rīvētus burkānus; 2 olas, izmērcētu baltmaizi; sāli, piparus, smalki sagrieztu sīpolus un saspiestus ķiplokus. Var pievienot arī dažādas garšvielas pēc pašu izvēles.
Visu kārtīgi sajauc kopā, līdz masa kļūst viendabīga.
No šīs masas apjoma sanāk 2 kārtīgi viltotie zaķi – ņem cepešplāti, masu sadala 2 daļās un no katras daļas uz plāts veido tādu kā kukulīti – cik plakanu vai garu atkarīgs no katra paša gaumes.
Sakuļ olu un apsmērē gaļas kukulīšus. Liek cepties krāsnī (aptuveni 190 grādos) nepilnu stundu – ja redz, ka cepas par strauju, tad pagriež nedaudz mazāku temperatūru.
Kad zaķis izcepies, to var baudīt siltu vakariņās. Savukārt, ja vēlas to likt uz maizītēm, tad jāieliek ledusskapī, lai kārtīgi atdziest un ir stingrs.
P.S. Ja tiek izmantota nepārbaudīta mežacūkas gaļa, tad gan zaķis jācep zemākos grādos (kādos 170) un 2 h.