Šie ir salāti, kurus, šķiet, pirmo reizi gatavoju uz dullo kādus desmit gadus atpakaļ. Kopš tā laika tie uz mūsu svētku galda ir vienmēr. Recepti toreiz ierakstīju savā piezīmju kladītē, uzrakstīju tikai sastāvdaļas tieši tā, kā tobrīd strādāja mana fantāzija.
Pārsteidzoši, ka salātus, lai arī tiem ir pikanta garša, iemīļoja tieši sieviešu puse! Tiem ir četras galvenās sastāvdālas, ja neskaita mērci. Mērci gatavo pusi uz pusi sajaucot kopā majonēzi un skābo krējumu, pievieno caur ķiploku presi izspiestu vienu ķiploku daiviņu un melnos piparus.
Sālsūdenī novāra kartupeļus un vistas krūtiņu.
Vistas krūtiņu sadala šķiedrās, lai salāti būtu maigāki. Tad visu sāk kārtot slāņos – kartupeļi, vista, mērce.
Tad žāvētas plūmes, man tās bija diezgan mīkstas, tāpēc nemērcēju. Nomazgājiet un sagrieziet mazos gabaliņos. Liek uz krūtiņas un apsmērē ar mērci.
Tad jāatkārto visi slāņi: kartupeļi – mērce, krūtiņa – mērce, žāvētas plūmes – mērce.
Nobeigumā sasmalcina valriekstus un apkaisa salātus. Tiem ir jāļauj ievilkties, es parasti uztaisu salātus no rīta un pasniedzu vakarā.
Sastāvdaļas
- kartupeļi – 4-5 lieli gabali
- vistas fileja – 2 gab
- žāvētas plūmes
- rieksti
- skābs krējums – 3 ēd.k
- majonēze – 3 ēd.k.
- ķiploki – 1 daiviņa
- malti melnie pipari
3 komentāru