Ne novecojuši, bet veselīgākie – nekad vairs neizmetiet brūnu banānu

Cik bieži esat skatījušies uz brūniem plankumiem klātu banānu un ar neapmierinātību raustījuši degunu – nu, tas atkal ir pagājis. Vai jūs domājat, ka tas pieder atkritumu tvertnei? Jūs kļūdāties.

Pārgatavojušies banāni ir pazīstami ar augstu cukura saturu, taču tie slēpj arī neticamas priekšrocības, par kurām, iespējams, neesat pat nenojautuši.

Piemēram, vislielākais antioksidantu saturs ir brūnajos banānos. Tie ir ļoti noderīgi imūnsistēmas stiprināšanai – šādu banānu lietošana uzturā var palīdzēt palielināt organisma izturību pret infekcijām un pat novērst vēzi.

Turklāt nogatavojušies banāni samazina holesterīna līmeni un tajos esošās šķiedrvielas mazina sirds un asinsvadu slimību risku. Tie ir noderīgi arī gremošanai – nogatavojušies banāni var “savaldīt” grēmas.

Tāpēc brūns banāns ir daudz veselīgāks par dzeltenu vai zaļu banānu. Atcerieties to, kad nākamreiz šķirosiet savu augļu grozu.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Ne labāk par transtaukskābēm: kāpēc cepšana ar sviestu ir bīstama tavam organismam?

4 pārtikas produkti, kurus nekad nevajadzētu ēst brokastīs

Kā saprast, ka ir pienācis laiks vērsties pie speciālista muguras lejasdaļā: vienkāršs triks no medicīniskās masāžas terapeitiem

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk