Neizlejiet skābu pienu! 5 padomi un triki, kas noder ikvienam

Skābajam pienam nav jānonāk atkritumos – tas joprojām var noderēt. No pankūku pagatavošanas līdz sejas maskām – piens var paveikt daudz ko!

Pirms sākat darīt šos lieliskos padomus, noskaidrojiet, kā jūsu piens ir kļuvis skābs. Ja tā derīguma termiņš beidzies tikai pirms pāris dienām, bet izskats un konsistence nav mainījusies, varat to pagatavot no tā. Bet, ja tas ilgstoši ir glabājies silts un tajā ir izveidojušies gabaliņi, izmetiet to. Pienu vairs nevajadzētu lietot uzturā.

Kosmētikas produkti

Skābajā pienā ir skābe, kas ir ļoti noderīga ādai: tā padara to gludu, mīkstu, elastīgu, uzlabo krāsu un labi mitrina. Tāpēc skābo pienu var izmantot kā ādas kopšanas līdzekli. Piemēram, pagatavojiet ekonomisku sejas masku. Šim nolūkam pienu jāatšķaida ar nelielu daudzumu ūdens, jāielej to izsmidzināmajā pudelītē, jāuzsmidzina sastāvs uz sejas un viegli jāieziež ādā. Pēc tam noskalojiet seju ar siltu tīru ūdeni un nosusiniet ar papīra dvieli. Uzreiz pēc procedūras jūs pamanīsiet, ka jūsu āda staro!

Izmēģiniet vannā pievienot arī pāris glāzes skāba piena. Un, lai izvairītos no nepatīkamās smakas, pievienojiet pilienu ēteriskās eļļas, kas maskēs specifisko aromātu un padarīs vannošanos relaksējošāku.

Augu mēslojums

Bojāts piens ir lielisks mēslojums augiem, īpaši tomātiem. Sajauciet to vienādā daudzumā ar ūdeni un droši laistiet stādus. Augstais laktozes un pienskābes saturs sabojātā pienā nodrošina lielāku barības vielu daudzumu, kas palīdzēs augiem augt ātrāk.

Biezpiens

Ja jums ir palicis pārāk daudz bojāta piena – litrs vai divi -, varat to pārvērst biezpienā.

Ielejiet pienu pannā un novietojiet to uz plīts uz vidējas uguns. Kad dzidrās sūkalas ir atdalījušās no baltajām piena olbaltumvielu pārslām, pannu var noņemt no plīts. Pēc tam pannas saturu caur marli pārtecina tā, lai uz tās paliktu biezpiens. Uzkarināt marli virs spaiņa vai izlietnes uz nakti vai pat uz nakti, ja šķidruma ir pārāk daudz, lai pārējās sūkalas varētu notecēt. Pēc šī laika biezpiens būs gatavs patēriņam. Starp citu, no sūkalām var pagatavot pankūkas!

Marināde kebabiem

Skābs piens padara gaļu ļoti mīkstu un maigu, tāpēc tas ir lieliski piemērots marinādei. Pievienojiet vēl dažas vienkāršas sastāvdaļas, piemēram, sīpolus, sāli, piparus un citas garšvielas pēc garšas, un marinējiet gaļu dažas stundas ledusskapī. Kebabs būs sulīgs un garšīgs – garantēti!

Uzrūguma sastāvdaļas maiņa

Biskvītiem un maizei ir nepieciešams ieraugs, lai veidotos pūkaina konsistence. Bet, ja jums tāda nav, varat droši izmantot skābo pienu. Pienskābe palīdz radīt oglekļa dioksīdu, kas izraisa mīklas pacelšanos. Rezultāts ir viegla un pūkaina mīkla!

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

6 garšīgi un veselīgi cukura analogi, kurus ir vērts izmēģināt

Kāpēc nedrīkst gulēt ar mitru galvu

Vai darbnespējas lapu slima bērna kopšanai var izmantot vienā no darba vietām, ja otrā ir BKA

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk