Ir daudz garšvielu ar pikantu un pikantu garšu, no kurām dažas ir labi zināmas. Daudzi cilvēki zina par piparu asajām un dedzinošajām īpašībām. Patiesība ir tāda, ka pikants ēdiens maldina mūsu organismu, tiklīdz tas nonāk uz mēles gala, liekot tam domāt, ka mēs degam. Šī piparu, precīzāk, kapsaicīna, darbība aktivizē mūsu organismā atvēsinošus mehānismus, liekot tam vienlaikus sadedzināt kalorijas.
Un tagad par to, kuras garšvielas un uztura bagātinātāji var palīdzēt jums zaudēt liekos kilogramus.
ČILI
Patiesībā tas ir ļoti asu piparu sugas nosaukums, kam ir daudz šķirņu:
Habanero;
tabasko pipari;
jalapeno;
kajēnas pipari;
vai čipotle pipari.
Tajos visos ir dažāda daudzuma kapsaicīns (viela ar asu garšu). Jo lielāks kapsaicīna daudzums, jo spēcīgākas pikantās īpašības svara zudumam.
Čilli var pievienot kūpinātiem ēdieniem, pildītai gaļai vai jūras veltēm, sautēt, gatavot ar to želejas un dzērienus, kā arī pievienot to dažādām mērcēm un mērcēm.
WASABI
Šī garšviela nesatur kapsaicīnu, bet gan citu vielu ar identisku iedarbību.
Wasabi ir pazīstama arī ar savām antibakteriālajām īpašībām, un tās lietošana veicina sāta sajūtu un ļauj pagatavot ļoti garšīgas, mazkaloriju mērces, piemēram, kartupeļu vai dārzeņu biezenim, kā arī ēdieniem ar rīsiem, jūras veltēm vai mājputnu gaļu.
PIPARMĒTRA
Ingverols, kam piemīt līdzīgas īpašības kā kapsaicīnam, piešķir garšvielu garšu. Lietojot ingveru uzlējuma veidā vai ievilktu tējā, tas ir lielisks veids, kā izcelt sevī “uguni” un uzlabot gremošanu, kas var palīdzēt uzpūšanās un svara samazināšanas procesā.
PIPARU
Visu veidu paprikas sastāvā esošais kapsaicīns uzlabo gremošanu un palielina vielmaiņas ātrumu. Papildus melnajiem pipariem ir arī dažādi piparu veidi, piemēram, zaļie, baltie vai sārtie, kuriem ir pilnīgi atšķirīga garša un aromāts.
Dažādu veidu piparu izmantošana ļoti spilgti un dabiski izceļ daudzu ēdienu, gan gaļas un zivju, gan dārzeņu un graudaugu garšu.
MARUTKAS
Šim sakņu dārzeņam nav ne garšas, ne aromāta, līdz to pārgriežot, un tad tas uzreiz uzburs acis un degunu.
Krieni lieliski garšo mērcēs, zupās un salātos, kā arī lieliski papildina hotdogus, sviestmaizes, hamburgerus un citas līdzīgas uzkodas.