Lasīšanas Laiks:2 Minute(-s), 48 Sekunde(-s)

Dažas vielas un produkti šajā vecumā netiek sagremoti kā agrāk.

Lielais meiteņu nepareizais priekšstats ir tāds, ka diēta kā kaut kādi ierobežojumi ir skaistuma priekšnoteikums. Sabalansēta uztura galvenais mērķis ir ar pārtiku pastāvīgi iegūt aptuveni 50 vitamīnus, mikroelementus un minerālvielas. Vispārpieņemtajā izpratnē sievietes skaistums ir kopta āda, spīdīgi mati un, pats galvenais, iekšējā enerģija. Pastāvīgi izsalkusi sieviete diez vai izdalīs enerģiju, un ar uzturvielu trūkumu pirmām kārtām cietīs āda, mati un nagi. Stresa periodā (un izsalkums ir tieši stress) organisms uzkrāj vielas iekšējo sistēmu darbībai un uzkrāj enerģiju tauku krātuvēs (parasti tie ir “sieviešu lamatas” – gurni, vēders, rokas).

Pēc 30 gadiem ir svarīgi pielāgot diētu, lai saglabātu ķermeņa veselību un novērstu iespējamās problēmas. Šeit ir daži ieteikumi.

Noteikums #1: Uzturvielu līdzsvars

Uzturā jābūt olbaltumvielām, taukiem, ogļhidrātiem saprātīgā proporcijā. Sievietei dienā nepieciešams 1-1,5 g proteīna uz 1 kg svara. Šajā gadījumā olbaltumvielām jābūt gan dzīvnieku, gan augu izcelsmes. Tas ir aminoskābju avots, muskuļu proteīnu celtniecības bloki, saites, starplocītavu skrimšļi utt. Tauki – no 0,4 līdz 0,8 g uz kg ķermeņa, savukārt nepiesātināto tauku attiecībai pret piesātinātajiem taukiem jābūt 30/70. Tas ir priekšnoteikums šūnu sienas veidošanai. Tauki ir nepieciešami labam ādas un matu stāvoklim. Ogļhidrātiem jābūt aptuveni 3 g uz kg ķermeņa, un labāk, ja tie ir garas ķēdes (“labie ogļhidrāti” ir pilngraudu milti, graudaugi, šķiedra). Tie ir enerģijas avots, prāta darbs un stabila garastāvokļa garants.

2. noteikums: pietiekami daudz C vitamīna

Pēc 25 gadiem olbaltumvielas uzņemam arvien sliktāk, tāpēc uzturā līdzās olbaltumvielām jābūt arī C vitamīnam un to saturošai pārtikai. Vēl viens kolagēna popularitātes uzplaukums ir saistīts ar sieviešu vēlmi pirmām kārtām atjaunot ādas stāvokli, taču tikai dažas no viņām saprot, ka kolagēns, ja to lieto kopā ar pārtiku, daudz neatšķiras no pārtikas produktos ierastā proteīna. . Un tā asimilācijā arī ķermenim ir vajadzīga palīdzība.

Noteikums #3: 20-30 grami šķiedrvielu katru dienu

Tas ietver augļus, dārzeņus un veselus graudus. Šķiedra paātrina organisma detoksikācijas procesu, no tā atkarīgs ādas stāvoklis, īpaši izteikta šī saistība ir cilvēkiem ar noslieci uz pinnēm. Un šķiedra ir labvēlīga vide zarnu mikrobioma (lakto- un bifidobaktēriju) pastāvēšanai. Pēdējā laikā arvien vairāk pētījumu apstiprina saistību starp zarnu mikrobiomu un centrālās nervu sistēmas darbību.

Noteikuma numurs 4. Cukura daudzuma ierobežošana

Cukura, pareizāk sakot, glikozes pārpalikums asinīs izraisa reakciju, kuras rezultātā it kā kristalizējas kolagēns un elastīns. Olbaltumvielu daļu un cukura karbonilgrupu mijiedarbības reakcijas rezultātā veidojas AGE – glikācijas galaprodukti. Starp citu, AGE uzkrāšanās progresēšana ir cilvēka ķermeņa novecošanas pazīme, atšķirībā no dzīvnieku ķermeņa. Kas jau liek domāt, ka saldumu ēšana mums nebija raksturīga pēc dabas. Cukura dabā ir ļoti maz – tās ir tikai sezonas ogas, augļi un medus. Cilvēks situāciju saasināja ar ātro un rafinēto ogļhidrātu ražošanu – ceptu pārtiku, maizi utt. Glikācijas process sākas 20 gadu vecumā, mēs to pastiprinām ar nepietiekamu uzturu.

Noteikums #5 Sārmains ūdens

To, ka ir nepieciešams patērēt dzeramā ūdens normu, jau zina visi, bet ne visi zina par sārmainu minerālūdeni. Un jēga nav plaši atkārtotajā “sārmainībā” (tas nav gluži reāli darīt ar pārtiku un ūdeni), bet gan tajā, ka oksalāti (skābeņskābes atvasinājumi, kas atrodami dažos augos un dārzeņos) var izraisīt akmeņu veidošanos. . Kalcija oksalāta kristāli var aizsprostot nieru kanālus. Sārmains minerālūdens veicina to izvadīšanu. Lai izvēlētos minerālūdens veidu, labāk konsultēties ar ārstu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Previous post Uztura speciālists nosauc veselīgākos žāvētos augļus
Next post Kādas sastāvdaļas nevajadzētu iekļaut okroshka