Pīrāgs ar bumbieriem un mandeļu skaidiņām

Mīklai:
● 130 gramu miltu,
● 50 gramu sviesta,
● 1 ola,
● 1 ēdamkarote cukura,
● šķipsniņa sāls.
Pildījumam:
● 1 – 2 bumbieri,
● 20 gramu cukura,
● 1 ēdamkarote mandeļu skaidiņu,
● citrona sula,
● gabaliņš sviesta,
● medus.

Ne tikai ābolus, bet arī bumbierus lieliski varam izmantot gardu pīrāgu pagatavošanai. Vispirms samīcīju mīklu. Miltus, sāli, cukuru un aukstu sviestu saberzu kopā. Atsevišķi sakūlu olu un tās lielāko daļu arī pievienoju mīklai. Vēlreiz visu samaisīju, mīklas bumbu ietinu pārtikas plēvītē un uz 1 – 2 stundām ievietoju ledusskapī. Pēc tam, minūtes desmit pirms cepšanas, to izņēmu un uz miltiem apkaisītas cepamā papīra loksnes izrullēju apaļu plāksni.
Bumbierus nomazgāju, apsusināju, sagriezu gabaliņos un izliku virs mīklas, pārslacīju ar citrona sulu, pārkaisīju ar nelielu cukura daudzumu un mandeļu skaidiņām. Mīklas malas uzliecu uz augšu tā, lai nedaudz apsegtu pildījumu, un apsmērēju ar atlikušo olu. Bumbieriem vēl šur tur uzliku arī pa sviesta piciņai. Ar cepamo papīru izklāto plāti ar sagatavoto pīrāgu ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 30 minūtēm. Gatavo gardumu, pēc izvēles, vēl varam pārliet ar medu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Indiešu stila lēcu zupa

Kartupeļu zupa ar puravu

Klasiskā vistas zupa

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk