Recepte: Kvinojas salāti

Ātri un vienkārši pagatavojami salāti, kas neprasīs lielu piepūli. Šos ēdienu galdā cēla namamāte Anete raidījumā “Vakariņš ar savējiem”.

Nepieciešams:

  • 180g sarkanās kvinojas (sausas);
  • 250g melno pupiņu (vārītu vai konservētu);
  • 150g saldās kukurūzas;
  • 1 paprika;
  • 3 svaigi tomāti;
  • 500ml dārzeņu buljona;
  • ½ svaiga jalapenjo;
  • 3 ķiploka daivas;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas;
  • 1 avokado;
  • 1 laima sula;
  • sauja svaiga koriandra;

garšvielas:

  • 1 tejkarote sāls;
  • ½ tējkarote piparu;
  • 1 tejkarote čili;
  • 1 ēdamk. paprikas pulveris;
  • 1 ēdamkarote kurkumas;
  • ½ tējkarote ingvera;
  • ½ tējkarote kumīna

Pagatavošana:

Uz vidēji lielas uguns palielā pannā uzkarsē olīveļļu un apcep tajā sakapātas ķiploka daiviņas un jalapenjo. Cep aptuveni 2min.

Pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un apcep tos aptuveni 5min, līdz tomāti kļuvuši mīksti

Pievieno visas garšvielas, kvinoju, dārzeņu buljonu, melnās pupiņas, kukurūzu un gabaliņos sagrieztu papriku.

Samazina uguni (uz zemu), izmaisa un vāra aptuveni 15min, ik pa laikam apmaisot, līdz kvinoja kļuvusi mīksta un viss ūdens ir absorbējies.

Pārlej ar laima sulu, iemaisa sakapātas koriandra lapiņas un gabaliņos sagrieztu avokado.

Pasniedz siltu uzreiz pēc pagatavošanas vai jau atdzisušu kā bagātīgus un sātīgus salātus.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Indiešu stila lēcu zupa

Kartupeļu zupa ar puravu

Klasiskā vistas zupa

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk