Sastāvdaļas
- 1 kg maltas gaļas
- 200 g žāvētas gaļās
- 250 g pilngraudu auzu pārslu
- 250 ml piena
- 200 g sīpolu
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- eļļa cepšanai
- sāls pēc garšas
- garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodā ielej pienu un pieber pilngraudu auzu pārslas, lai uzbriest.
- Nomizo un smalki sagriež sīpolus. Mazos kubiņos sagriež žāvēto gaļu. Liek visu uz karstas panna un cep, līdz gaļa un sīpoli apcepušies zeltaini. Ļauj atdzist.
- Kārtīgi izmīca malto gaļu, pievieno uzbriedušās auzu pārslas, pieber sāli un garšvielas, kartupeļu cieti un vēlreiz izmīca.
- Pievieno apceptos sīpolus un gaļu. Vēlreiz rūpīgi sajauc un izmīca kotlešu masu.
- Ar mitrām rokām veido nelielas kotletes.
- Liek uz ietaukotas, sakarsētas pannas un cep no abām pusēm, līdz gatavas.
Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.