Lasīšanas Laiks:47 Sekunde(-s)

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 250 g miltu
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 90 g sviesta
  • 1 ola
  • 1/2 tējkarotes sāls

Pildījumam:

  • 3 lieli kartupeļi
  • 300 g vistas gaļas
  • 1 sīpols
  • šķipsniņa sāls

Pārliešanai:

  • 2 olas
  • 50 g skābā krējuma
  • 50 ml piena
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa malta čili
  • 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1 ēdamkarote sakapātu zaļumu

Pagatavošana

  1. Miltus samaisa ar aukstu sviestu.
  2. Miltos izveido padziļinājumu, iesit tajā olu, skābo krējumu, sāli, samaisa elastīgu mīklu.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Pildījumam – izvāra nomizotus kartupeļus un gaļu, gatavus sagriež gabaliņos.
  5. Sīpolu sīki sagriež, cep minimālā augu eļļas daudzumā, kamēr kļūst zeltains.
  6. Samaisa sāli, kartupeļus, gaļu un sīpolu.
  7. Gatavo maisījumu pārliešanai – ar putojamo slotiņu sakuļ olas, skābo krējumu, pienu, sāli, piparus, muskatriekstu, zaļumus.
  8. Veidni ieziež ar sviestu, liek tajā mīklu, izveidojot augstas mīklas maliņas.
  9. Virsū mīklai liek pildījumu, pārlej maisījumu.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 40-45 minūtes, pīrāga gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss – gatavs!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Previous post Jūnija vidū Ķekavas novadā tiks svinēti novada svētki
Next post Nedēļas nogalē desmito reizi notiks Baznīcu nakts