Lasīšanas Laiks:1 Minute(-s), 15 Sekunde(-s)

Kādas gardas vakariņas! Jā, to pagatavošana prasīs nedaudz laika, tomēr rezultāts būs tā vērts. Plus – šī recepte ir arī maciņam draudzīga.

Nepieciešams (2 personām):

Maizei:

  • 200 g klasisko kviešu miltu;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 tējk. saulespuķu eļļas + nedaudz apcepšanai;
  • 90 ml silta ūdens;
  • sāls pēc garšas.

Gaļas bumbiņām:

  • 200 g maltās gaļas;
  • 1 tējk. garšvielu maisījuma vistas gaļai;
  • 1 ola;
  • 150 ml tomātu mērces;
  • 2 ēdamk. rīvmaizes;
  • 1 ēdamk. eļļas;
  • sāls pēc garšas.

Tzatziki mērcei:

  • 1/2 mazā gurķa;
  • 1/2 ķiploka daiviņas;
  • 1 sauja piparmētru;
  • 100 g jogurta;
  • sāls pēc garšas.

Salātiem:

  • 50 g sarkanā kāposta;
  • 50 g ābola;
  • 1 tējk. eļļas;
  • 1 citrons (vajadzēs gan tzatziki mērcei, gan salātiem).

Pagatavošana:

Gatavo plakanmaizes. Traukā sajauc miltus ar sāli, tējkaroti eļļas un cepamo pulveri. Sasildi ūdeni un pievieno miltiem, sajauc vijīgā mīklā. Izveido divas mīklas bumbas un atstāj nostāvēties 5 minūtes, apsegtas ar dvieli.

Gatavo gaļas bumbiņas. Sajauc malto gaļu ar rīvmaizi, olu, garšvielām. Izveido bumbiņas un liec uz pannas eļļā apcepties. Pievieno tomātu mērci un nedaudz pasautē. Tikmēr citā pannā cep plakanmaizes: mīklu izrullē kā pankūku un uz sakarsētas pannas eļļā apcep no abām pusēm.

Pagatavo tzatziki mērci: sarīvē gurķus un nedaudz apsāli, izspied lieko ūdeni. Gurķiem pievieno sakapātu ķiploku, piparmētru un jogurtu. Pēc garšas pievieno citrona sulu un sāli. Vari pieliet nedaudz eļļas.

Sagriez kāpostu un ābolu plānās strēmelēs, pievieno nedaudz eļļas un citrona sulas.

Pasniedz maizi, vidū liekot salātus, tad gaļas bumbiņas un pa virsu tzatziki mērci.

https://www.youtube.com/watch?v=zEOwOWv4g4U

One thought on “Recepte Riharda Bukarta gatavotajai plakanmaizei ar gaļas bumbiņām

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Previous post Recepte kotletēm ar CocaColu Lienes Kivičas gaumē
Next post Sestdien nebūs lielu izmaiņu laikapstākļos