Sāļā kūka

Šī kūkas recepte noderēs ikvienos svētkos, kad galdā gribas celt ko īpašu un līdz šīm vēl nebaudītu. Recepte viegla un ātra. Citas tikpat gardas idejas smelies Instagram profilā @edam_majas!

Nepieciešams:

  • Bezrauga kārtainā mīkla 24x40cm vai 3 plāksnītes no iepakojuma (tad kūciņa būs nedaudz mazāka izmēra);
  • 300g krabju nūjiņu;
  • 1 paprika;
  • 90g kukurūzas, izmantoju konservēto;
  • 350g krēmsiera, var izmantot ar zaļumiem;
  • 160g skābā krējuma;
  • Garšvielas, zaļumi

Pagatavošana:

Kārtainās mīklas plāksni sagriež 3 gabalos (~13×24 cm). Cep 200° sakarsētā cepeškrāsnī 10-12 minūtes (vai, kamēr plāksnes kļuvušas viegli brūnas un nedaudz pacēlušās). Ņem ārā no krāsns, atdzesē, tad uzmanīgi pa perimetru pārgriež uz pusēm, no katra gabala iegūstot 2 kūkas kārtas, kopā sanāks 6 gb.

Sagatavo pildījumu. Papriku un krabju nūjiņas sagriež nelielos gabaliņos. Krēmsieru samaisa ar skābo krējumu (pirms maisīšanas krēmsieru var brīdi paturēt istabas temperatūrā, lai vieglāk samaisīt). Pievieno garšvielas, zaļumus un pārējās sastāvdaļas: papriku, krabju nūjiņas un kukurūzu. Nedaudz atliek malā virspusei.

Ar sagatavoto pildījumu bagātīgi apziež kārtainās mīklas plāksnes, liekot to citu uz citas un viegli piespiežot. Kad kūka sagatavota, to liek ledusskapī savilkties

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Indiešu stila lēcu zupa

Kartupeļu zupa ar puravu

Klasiskā vistas zupa

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk