Speciālisti ir nosaukuši pārtikas produktus, kurus var ēst, nepieņemot svaru

Ir patiešām veselīgi ēdieni, kurus varat ēst lielos daudzumos un pārāk neuztraukties par lieko mārciņu uzņemšanu.

Ir pārtikas produkti, kas sadedzina taukus, kurus varat ēst, neuztraucoties par papildu svara pieaugumu. Par tiem runāja PharmacistMo.com farmaceits un veselības aprūpes eksperts Mahmuds Abdelazizs. To raksta tsn.ua , atsaucoties uz She Finds .

lapu zaļumi

Abdelazizs saka, ka viens no trim pārtikas produktiem, ko varat ēst daudz, dedzinot taukus, ir lapu zaļumi. “Lapu zaļumos, piemēram, spināti, lapu kāposti, mangoldi (mangoldi) un salāti, ir maz kaloriju un daudz šķiedrvielu. Tas nodrošina būtiskas uzturvielas un ir bagāts ar antioksidantiem, kas atbalsta vispārējo veselību. Augsts šķiedrvielu saturs veicina sāta sajūtu, samazinot pārēšanās iespējamību,” viņš teica.

Ir zināms, ka lapu zaļumi ir bagāti ar svarīgiem vitamīniem, var uzlabot mūsu imūnsistēmu un, protams, palīdz mums uzturēt veselīgu svaru.

Liesā proteīna avoti

Vēl viena laba ēdiena iespēja, kas ļauj mums ēst daudz, nejūtoties vainīgam, ir liesās olbaltumvielas. Tāpat kā lapu zaļumus, mēs varam izvēlēties no dažādām iespējām. “Pārtikas produkti, piemēram, vistas krūtiņa, tītara gaļa, zivis, tofu, pākšaugi (pupas, lēcas) un piena produkti ar zemu tauku saturu, ir lieliski liesās olbaltumvielu avoti. Ir nepieciešams vairāk enerģijas, lai sagremotu olbaltumvielas, kas palielina pārtikas termisko efektu un paātrina vielmaiņu,” sacīja Abdelazizs.

Pilngraudi

Veseli graudi piedāvā daudz vairāk barības vielu un svara zaudēšanas priekšrocības neatkarīgi no tā, cik bieži mēs tos ēdam. Abdelazizs saka: “Veseli graudi, piemēram, kvinoja, brūnie rīsi, auzas un pilngraudu maize, satur šķiedrvielas, vitamīnus un minerālvielas. Šie kompleksie ogļhidrāti tiek sagremoti lēnāk, nodrošinot vienmērīgu enerģijas izdalīšanos un palīdzot regulēt cukura līmeni asinīs. Tas novērš insulīna pieaugumu un samazina tauku uzkrāšanās iespējamību.

Veseli graudi ir lielisks ogļhidrātu avots, kas papildina olbaltumvielas un lapu zaļumus sabalansētam uzturam.

Šo trīs produktu priekšrocības

Abdelazizs paskaidroja, kāpēc šie lapu zaļumi, liesās olbaltumvielas un veseli graudi ir efektīvi tauku sadedzināšanai un svara pieauguma novēršanai. Viņš saka: “Lapu zaļumi un veseli graudi ir bagāti ar šķiedrvielām, kas veicina gremošanu un sāta sajūtu. Tas samazina kopējo kaloriju patēriņu un novērš pārēšanās, kas galu galā noved pie svara zuduma. Olbaltumvielu dziesmām ir nepieciešams vairāk enerģijas, lai sagremotu, kas palielina ķermeņa vielmaiņas ātrumu.”

Viņš turpināja: “Šī pārtikas termiskā iedarbība sadedzināt vairāk kaloriju gremošanas laikā un palīdz kontrolēt svaru. Tādi pārtikas produkti kā lapu zaļumi, liesās olbaltumvielas un veseli graudi ir bagāti ar uzturvielām, kas nozīmē, ka tie nodrošina ievērojamu daudzumu būtisku vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu, vienlaikus saturot salīdzinoši zemu kaloriju daudzumu. Šī kombinācija atbalsta vispārējo veselību un palīdz novērst uztura trūkumus svara zaudēšanas laikā.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Ne labāk par transtaukskābēm: kāpēc cepšana ar sviestu ir bīstama tavam organismam?

4 pārtikas produkti, kurus nekad nevajadzētu ēst brokastīs

Ne novecojuši, bet veselīgākie – nekad vairs neizmetiet brūnu banānu

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk