Dietologs, medicīnas zinātņu doktors Mihails Ginzburs pastāstīja, kādi pārtikas produkti būtu jāiekļauj uzturā, lai saglabātu jaunību organismā, rūpētos par asinsvadiem un uzlabotu šūnu atjaunošanos.
Trīs lēti produkti jaunības saglabāšanai
Kāposti
Visas kāpostu šķirnes satur flavonoīdus un vielu sulforafānu, kopā tie palēnina novecošanās procesu.
Turklāt sulforafāns samazina iekaisumu organismā un pasargā no vēža attīstības.
Āboli
Āboli nav sliktāki par dārgākiem augļiem un ir bagāti ar kvercetīnu – dabīgu bioķīmisko vielu, kas uzlabo asins mikrocirkulāciju un vielmaiņu.
Pētersīļi
Trešais produkts mūsu sarakstā ir pētersīļi.
Augs satur folijskābi, kas ietekmē šūnu reģenerāciju un atjaunošanos, kas arī ir ļoti svarīga novecošanās procesa palēnināšanai.
Pētersīļos ir arī daudz K vitamīna, kas novērš kalcija uzkrāšanos uz asinsvadu sieniņām un novērš aterosklerozes attīstību.
Kas vēl var palīdzēt jums palikt jaunam?
Ādas elastībai uztura speciālisti iesaka lietot uzturā ar olbaltumvielām bagātu pārtiku – biezpienu, gaļu, zivis un tofu, jo tajos ir neaizvietojamās aminoskābes.
Vēl viens svarīgs elements ir C vitamīns, antioksidants, ko var papildināt ar citrusaugļiem, tomātiem un papriku, atzīmēja uztura speciāliste.
Pievērsiet uzmanību pārtikas produktiem, kas satur daudz cinka (ķirbju sēklas, Indijas rieksti), mangāna (pupas, brūnie rīsi, rieksti) un vara (žāvētas plūmes, orgānu gaļa un zaļie lapu dārzeņi).
2 komentāru