Gatavās vafeles pēc vēlēšanās var pasniegt ar skābo krējumu vai sieru.
Šis ēdiens ir Dieva dāvana tiem, kuri nezina, kad izmantot veco vafeļu pagatavošanas ierīci vai ko var pagatavot no kabačiem. Taču šis populārais dārzenis ir universāls produkts, no tā var pagatavot ne tikai salātus, pīrāgus vai nūdeles, bet arī neparastas vafeles. TikTok kulinārijas blogere Irina Poštaruka stāsta, kā pagatavot vafeles no kabačiem.
Tumšzaļās vafeles recepte
Sastāvdaļas:
kabači – 400 g;
milti – 120 g;
augu eļļa – 3-4 ēd.k. litri;
olas – 2 gab;
skābais krējums – 2 ēd.k. litri;
siers (mocarella vai cits) – 120 g;
pipari – pēc garšas;
sāls – 1/3 tējk.
Kā pagatavot kabaču vafeles
1. Nomazgājiet kabačus un noņemiet mitrumu ar salveti vai papīra dvieli. Pēc tam dārzeņus sarīvē uz lielas rīves un izspiež šķidrumu.
2. Siera masu sarīvējiet uz smalkas rīves un pievienojiet kabaču maisījumam. Sajauc, ieber olas maisījumā, pievieno skābo krējumu, sāli un piparus.
3 Pirms tam izsijājiet miltus – tas palīdzēs izvairīties no gabaliņiem un padarīs vafeles pūkainākas – un pievienojiet tos maisījumam. Sastāvdaļas rūpīgi samaisa un mīca mīklu.
4. Ja nepieciešams, ietaukiet vafeļmašīnu ar augu eļļu un labi uzkarsējiet ierīci. Tad ielejiet 2 ēd.k. kabaču mīklas vafeļu veidnē.
5. Cep 3-4 minūtes, līdz iegūst zeltainu krāsu. Pēc vēlēšanās gatavās vafeles var pasniegt ar skābo krējumu vai sieru.