Tumšzaļās un siera vafeles: recepte barojošām brokastīm pusstundas laikā

Gatavās vafeles pēc vēlēšanās var pasniegt ar skābo krējumu vai sieru.

Šis ēdiens ir Dieva dāvana tiem, kuri nezina, kad izmantot veco vafeļu pagatavošanas ierīci vai ko var pagatavot no kabačiem. Taču šis populārais dārzenis ir universāls produkts, no tā var pagatavot ne tikai salātus, pīrāgus vai nūdeles, bet arī neparastas vafeles. TikTok kulinārijas blogere Irina Poštaruka stāsta, kā pagatavot vafeles no kabačiem.

Tumšzaļās vafeles recepte

Sastāvdaļas:

kabači – 400 g;
milti – 120 g;
augu eļļa – 3-4 ēd.k. litri;
olas – 2 gab;
skābais krējums – 2 ēd.k. litri;
siers (mocarella vai cits) – 120 g;
pipari – pēc garšas;
sāls – 1/3 tējk.

Kā pagatavot kabaču vafeles

1. Nomazgājiet kabačus un noņemiet mitrumu ar salveti vai papīra dvieli. Pēc tam dārzeņus sarīvē uz lielas rīves un izspiež šķidrumu.

2. Siera masu sarīvējiet uz smalkas rīves un pievienojiet kabaču maisījumam. Sajauc, ieber olas maisījumā, pievieno skābo krējumu, sāli un piparus.

3 Pirms tam izsijājiet miltus – tas palīdzēs izvairīties no gabaliņiem un padarīs vafeles pūkainākas – un pievienojiet tos maisījumam. Sastāvdaļas rūpīgi samaisa un mīca mīklu.

4. Ja nepieciešams, ietaukiet vafeļmašīnu ar augu eļļu un labi uzkarsējiet ierīci. Tad ielejiet 2 ēd.k. kabaču mīklas vafeļu veidnē.

5. Cep 3-4 minūtes, līdz iegūst zeltainu krāsu. Pēc vēlēšanās gatavās vafeles var pasniegt ar skābo krējumu vai sieru.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Kā pagatavot Harija Potera kūku? Soli pa solim recepte

Super kokteilis: elektrolītu dzēriena pagatavošana

Nesaldināta biezpiena sautējums ar dārzeņiem: garšīgs vasaras ēdiens

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk