Uztura speciālisti nosauc augļus un dārzeņus, kurus ir labi ēst ar mizu

Lai saglabātu veselību un saņemtu pietiekami daudz vitamīnu un uzturvielu, augļi un dārzeņi jāēd katru dienu. Tomēr, lai no šiem pārtikas produktiem iegūtu maksimālu labumu, ir svarīgi zināt, kuri no tiem ir mizoti un kuri satur daudz vitamīnu un minerālvielu mizā.

Baklažāni. Å Ä« augļa miziņa satur nasunÄ«nu – spēcÄ«gu antioksidantu, kas palēnina novecoÅ¡anās procesus un pozitÄ«vi ietekmē ādas veselÄ«bu un izskatu.

Kartupeļi. Kartupeļu mizas satur līdz pat 20 procentiem šī sakņu dārzeņa derīgo vielu. Tāpēc ieteicams biežāk cept vai vārīt kartupeļus.

Gurķi. Gurķu mizās ir daudz šķiedrvielu un antioksidantu, kas stimulē imūnsistēmu un palielina gremošanas sistēmas efektivitāti. Tāpēc mizas ieteicams noņemt tikai no rūgtajiem gurķiem, nevis visiem gurķiem.

Ābolu mizas, lai gan tās ir cietas, var būt grūti sagremojamas cilvēkiem ar kuņģa problēmām. Taču visiem pārējiem mizas noņemšana nozīmē, ka tiek zaudētas tādas labvēlīgas vielas kā šķiedrvielas, vitamīni, kvercīns un triterpenoīdi. Pēdējās divas vielas ir pazīstamas ar savu pretvēža iedarbību, tāpēc ieteicams ābolu mizas atstāt, kad tos ēdat.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Ne labāk par transtaukskābēm: kāpēc cepšana ar sviestu ir bīstama tavam organismam?

4 pārtikas produkti, kurus nekad nevajadzētu ēst brokastīs

Ne novecojuši, bet veselīgākie – nekad vairs neizmetiet brūnu banānu

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk