Vai ir iespējams kļūt gudrākam lietojot uztura zivi?

  • Zivis, īpaši treknās zivis (lasis, makrele), ir omega-3 taukskābju avots,” saka higiēniste Valentīna Tereško. – Smadzenes veido 60 % tauku, tāpēc pārtikā jābūt pietiekamam šo skābju daudzumam. Tās veicina nervu signālu pārraidi starp smadzeņu neironiem, piedalās nervu šūnu uzbūvē.

Ir pierādīts: jebkuru zivju lietošana uzturā palīdz palielināt smadzeņu pelēkās vielas šūnu skaitu. Zivju porcija reizi nedēļā samazina Alcheimera slimības risku vecumdienās.

Zivīs esošais jods, fosfors un B12 vitamīns stimulē garīgo darbību. Šīs sastāvdaļas uzlabo atmiņu, uzmanību un koncentrēšanās spējas bērniem.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Ārsti brīdina nesēdēt tualetē ilgāk par 10 minūtēm. Kāpēc?

“McDonald’s” ēstuvēs ASV fiksēts baktērijas E. coli uzliesmojums. Viens cilvēks miris

Apkures sezona sākusies – kā pasargāt acis no sausā gaisa ietekmes?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk