Lasīšanas Laiks:1 Minute(-s), 5 Sekunde(-s)

Kopš padomju laikiem pastāv uzskats, ka zupa ir obligāti jāēd katru dienu.
Zupa ir garšīgs un viegls ēdiens, kas ir ikviena cilvēka uzturā. Kopš padomju laikiem pastāv uzskats, ka zupa ir obligāti jāēd katru dienu. Tomēr tas ir mīts. Par to ziņoja dietoloģe Olga Doroša sociālajā tīklā Instagram.

Kas jums būtu jāzina
Pēc ekspertes domām, zupa ir tikai ēdiena pasniegšanas veids. Turklāt visas sastāvdaļas var ēst atsevišķi.
“Kad mēs runājam par gastrīta novēršanu ar zupu, patiesībā zupa nekādā veidā nenovērš gastrītu. Gluži pretēji, trekni un bagātīgi buljoni var izraisīt gremošanas problēmas,” teikts ziņojumā.
Uztura speciāliste norāda, ka, ja jums vai jūsu bērnam nepatīk zupa, jāizvēlas veids, kā jums patīk, lai to pasniegtu.
Kopumā zupas var būt dažādas. Dažām no tām būs neapšaubāms ieguvums, bet citas, gluži pretēji, tikai kaitēs.
Mājputnu, trušu, liellopu gaļas liesie buljoni ir ļoti barojoši, savukārt biezeņu zupas ir saudzīga diēta kuņģa gļotādai, zarnām un dažādām gremošanas sistēmas slimībām.

Pamatnoteikumi zupas pagatavošanai
Dārzeņi nedrīkst būt pārvārīti, tiem jābūt vārītiem “al dente”.
Zupas pamatā jābūt dažādiem dārzeņiem, ne tikai burkāniem, kartupeļiem un sīpoliem. Piemēram, var pievienot seleriju, pastinaku, kabačus, tomātus, sīpolus, papriku un visu veidu kāpostus.
Zupai var pievienot nelielu daudzumu graudaugu un makaronu. Zupu ieteicams ēst bez maizes vai ar 1-2 graudu maizēm.
Zupā nelielos daudzumos var būt gaļa, zivis, olas vai sēnes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Previous post Kāpēc kaķi nedrīkst barot ar rokām? Atbilde jūs pārsteigs
Next post Rīgā degvielas cenas pieaug, bet Viļņā un Tallinā – samazinās