Šī diena ir svētku diena un kāpēc gan, lai tas nebūtu iemesls savus mīļos palutināt ar pavisam viegli pagatavojamu medus kūku? Šo un citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!
Nepieciešams (kūka 22 cm):
- 330g medus;
- 250g kviešu milti;
- 3 olas (S/M izm.);
- 1 tējk. cepamais pulveris;
- Šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 600g skābs krējums 20-25%;
- 150g krēmsiers (istabas t°);
- 120g cukurs;
- 200-300g skābena ievārījuma (jāņogu, dzērveņu, upeņu utml.);
- Dekoram – svaigas ogas, augļi
Pagatavošana:
Medu liek katliņā un nedaudz pakarsē uz plīts, līdz šķidrs. Tad ņem nost no uguns, iemaisa sāli un cepamo pulveri. Kad medus nedaudz atdzisis, tajā iemaisa olas un miltus.
Ņem 2 loksnes cepamā papīra, uz katras uzzīmē apli diametrā 22cm. Loksnes apgriež otrādi (zīmētajai kontūrai jābūt redzamai no otras puses). Uz apļa liek aptuveni 2 ēdamkarotes mīklas, izlīdzina. Liek cepties cepeškrāsnī 180° aptuveni 6 minūtes (pieskata, lai neapdeg maliņas). Kamēr cepas viena ripa, gatavo jau otru plāksni. Tā pamīšus izcep visas kūkas kārtas (sanāks 7–9 gb.). Pēdējo kārtu pacep nedaudz ilgāk, to sadrupina kūkas virspusei un maliņām. Kad viss izcepts, kūkas kārtas noliek malā kārtīgi atdzist.
Gatavo pildījumu. Krējumu sakuļ ar cukuru.
Ņem pirmo ripu, apziež ar ievārījumu, tad smērē krējumu, liek nākamo ripu, ziež tikai krējumu (ievārījums – katrā otrajā kārtā). Tā atkārto, līdz visas kārtas apziestas (izņemot virspusi).
Pāri palikušajam pildījuma krējumam pievieno krēmsieru, kārtīgi samaisa. Apsmērē kūkas virspusi un sānu malas. Apkaisa ar sadrupināto kūkas ripu. Liek kūku ledusskapī savilkties (uz nakti). Otrā dienā dekorē ar svaigām ogām, augļiem vai citiem pieejamiem dekoriem – bezē cepumiem, Rafaello konfektēm utml.