Lasīšanas Laiks:2 Minute(-s), 9 Sekunde(-s)

Runājot par to, kas ir veselīgi, mēs uzticamies ekspertiem. Viņi palīdz mums izstrādāt pilnvērtīgu uzturu, kas vairo enerģiju, uzlabo mūsu pašsajūtu un nesabojā mūsu figūru. Bet ko ikdienā ēd paši eksperti? Vai viņi tik stingri ievēro savus ieteikumus? Mēs jautājām uztura speciālistei Olgai Dekerei par viņas iecienītāko produktu sarakstu.

Tumšie graudaugi

Piemēram, griķi, pērļu mieži, kviešu graudi. Tajās ir daudz šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu, piemēram, dzelzs un magnija. Tās veicina veselīgu gremošanu, uzlabo sāta sajūtu un palīdz uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs.

Pilngraudu maize

Bagāta ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. Tā palīdz uzlabot gremošanu, novērš cukura līmeņa svārstības asinīs un nodrošina ilgstošu sāta sajūtu.

Olas

Olas ir lielisks augstas kvalitātes olbaltumvielu, vitamīnu, īpaši B12 vitamīna un dzelzs avots. Tās veicina audu augšanu un reģenerāciju, uztur muskuļu veselību un ir svarīgs enerģijas avots.

Dārzeņi un zaļumi

Tie ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem. Tie palīdz uzturēt imūnsistēmu, veselīgu ādu un redzi, kā arī samazina dažādu slimību risku. Es pievienoju dārzeņus salātiem, piedevām un cepu tos kopā ar citiem ēdieniem.

Kaulu buljoni

Tie satur kolagēnu, aminoskābes un mikroelementus, kas var palīdzēt stiprināt kaulus, locītavas un saistaudus. Buljoni uzlabo gremošanas sistēmas veselību un imūnsistēmas darbību.

Pākšaugi

Piemēram, pupiņas, lēcas, aunazirņi. Tās ir bagātas ar augu olbaltumvielām, šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. Tās veicina gremošanu, uztur cukura līmeni asinīs un sniedz ilgstošu sāta sajūtu.

Vistas gaļa

Augstas kvalitātes olbaltumvielu, dzelzs un B grupas vitamīnu avots. Tā veicina augšanu un audu atjaunošanos. Es dodu priekšroku grilētai vai sautētai ar dārzeņiem, lai saglabātu garšu un uzturvielas.

Zivis

Zivis, īpaši jūras zivis, satur daudz kvalitatīvu olbaltumvielu, omega-3 taukskābes un D vitamīnu. Tās veicina sirds veselību, uzlabo smadzeņu darbību un uztur veselīgu ādu. Es gatavoju zivis tvaicējot vai cepot, lai saglabātu to dabisko garšu un labvēlīgo ietekmi.

Blakusprodukti

Piemēram, aknas, sirds un kambari. Blakusprodukti ir dzelzs, B grupas vitamīnu un citu uzturvielu avots. Tie uzlabo asinsradi, veicina ādas veselību un vispārējo labsajūtu.

Siers un piens

Tie satur olbaltumvielas, kalciju, D vitamīnu un citas uzturvielas, kas veicina kaulu, zobu un muskuļu veselību. Tie var būt arī enerģijas avots un palīdzēt stiprināt imūnsistēmu.

Kafija

Mērena kafijas lietošana var pozitīvi ietekmēt fizisko un garīgo aktivitāti, jo tajā ir kofeīna. Tā ir arī antioksidantu avots, kas ir saistīts arī ar dažādu slimību, piemēram, 2. tipa diabēta un Parkinsona slimības, riska samazināšanu. Es dodu priekšroku svaigi maltai kafijai un baudu to bez pievienota krējuma vai cukura.

Ir svarīgi ņemt vērā, ka katrs organisms ir atšķirīgs un uzturs ir jāsabalansē un jāpielāgo individuālajām vajadzībām un vēlmēm. Ieteicams konsultēties ar uztura speciālistu, lai saņemtu individuālu padomu un ievērotu režīmu, kura pamatā ir dažādi pārtikas produkti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Previous post Kas notiek, pilnībā atsakoties no piena produktiem: viss nav slikti
Next post Zinātnieki atklāj Vidusjūras diētas labvēlīgo ietekmi uz šūnām