Krēmīga, sulīga un bezgala garda – tāda izdosies vistas fileja, ja pagatavosi pēc šīs receptes. Gardo ēdienu novērtēja arī raidījuma “Vakariņš ar savējiem” viesi.
Nepieciešams:
- 1 kg vistas filejas;
- 100 ml augu eļļas;
- 100 g cietā siera;
- 240 ml saldā krējuma;
- 1 tējkarote Dižonas sinepes;
- 3 ķiploka daiviņas;
- 300 gr. šampinjoni;
- Sāls, pipari, timiāns vai citas garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
Vistas fileju nomazgā, pārgriež šķērsām uz pusēm, uzber piparus.
Fileju apcep uz pannas, kamēr tā iegūst zeltainu garoziņu.
Atsevišķā traukā ielej saldo krējumu, pievieno izspiestu ķiploku, timiānu un sinepes. Visu samaisa.
Sarīvē sieru uz smalkas rīves.
Cepamajā formā ielej mazliet eļļas, sagrieztus šampinjonus, tad kārto vistas filejas. Virsū uzlej mērci, uzber sarīvēto sieru.
Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 20-25 minūtēm.
Klāt pasniedz cepeškrāsnī ceptus dārzeņus pēc izvēles.