Zinātnieki atklāj Vidusjūras diētas labvēlīgo ietekmi uz šūnām

Loading

Stenfordas Medicīnas skolas vadītajā pētījumā konstatēts, ka Vidusjūras diēta, kas bagāta ar olīveļļas un riekstu taukiem, labvēlīgi ietekmē organismu šūnu līmenī.

Eksperimenta laikā lietderīgie tauki jeb mononepiesātinātās taukskābes pagarināja laboratorijas tārpu dzīves ilgumu. Par to tika ziņots portālā Involta.

Zinātnieki apgalvo, ka oleīnskābe, kas ir viens no Vidusjūras valstu uzturā bagātīgi sastopamajiem taukiem, palielina divu galveno šūnu struktūru (organoīdu) skaitu un aizsargā šūnu membrānas no oksidatīvo procesu izraisītiem bojājumiem.

Tas ļāva tārpiem, kas baroti ar oleīnskābi bagātu uzturu, dzīvot par 35 % ilgāk. Tas rosināja zinātniekus domāt ne tikai par Vidusjūras reģiona diētas, bet arī par konkrētu tauku priekšrocībām.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Pievienojies un saņem svarīgākās Latvijas un pasaules ziņas!
Šis ir laiks, kad objektīva informācija par notiekošo ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Mēs jums sniegsim šādas ziņas. Apstipriniet savu vēlmi saņemt ziņas, nospiežot pogu "Pievienojies", un jūs nepalaidīsiet garām svarīgu informāciju par notiekošo Latvijā un pasaulē.
Pievienojies un saņem svarīgākās Latvijas un pasaules ziņas!
Šis ir laiks, kad objektīva informācija par notiekošo ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Mēs jums sniegsim šādas ziņas. Apstipriniet savu vēlmi saņemt ziņas, nospiežot pogu "Pievienojies", un jūs nepalaidīsiet garām svarīgu informāciju par notiekošo Latvijā un pasaulē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Tulkot »

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: