Lasīšanas Laiks:30 Sekunde(-s)

Stenfordas Medicīnas skolas vadītajā pētījumā konstatēts, ka Vidusjūras diēta, kas bagāta ar olīveļļas un riekstu taukiem, labvēlīgi ietekmē organismu šūnu līmenī.

Eksperimenta laikā lietderīgie tauki jeb mononepiesātinātās taukskābes pagarināja laboratorijas tārpu dzīves ilgumu. Par to tika ziņots portālā Involta.

Zinātnieki apgalvo, ka oleīnskābe, kas ir viens no Vidusjūras valstu uzturā bagātīgi sastopamajiem taukiem, palielina divu galveno šūnu struktūru (organoīdu) skaitu un aizsargā šūnu membrānas no oksidatīvo procesu izraisītiem bojājumiem.

Tas ļāva tārpiem, kas baroti ar oleīnskābi bagātu uzturu, dzīvot par 35 % ilgāk. Tas rosināja zinātniekus domāt ne tikai par Vidusjūras reģiona diētas, bet arī par konkrētu tauku priekšrocībām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Previous post Vienpadsmit pārtikas produkti, ko uztura speciālists ēd katru dienu
Next post Uztura speciālists nosauc gaļu par labu augstam holesterīna līmenim