Home » Daugavpilī, iespējams, varētu slēgt spēļu zāles

Daugavpilī, iespējams, varētu slēgt spēļu zāles

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Daugavpils dome deputāti šomēnes vērtēs jautājumu par spēļu zāļu slēgšanu, otrdien, 22. oktobrī, žurnālistiem atklāja pašvaldības Juridiskā departamenta vadītājs Ruslans Golovans.

Pilsētā noslēgusies aptauja, kurā varēja izteikt savu viedokli par saistošo noteikumu projektu, kas papildus Azarstpēļu un izložu likumā noteiktajiem ierobežojumiem turpmāk pilsētā noteiks vietas un teritorijas, kurās nebūs atļauts organizēt azartspēles.

“Ir saņemti vairāki priekšlikumi. Daļa atbalsta aizvēršanu, daļa neatbalsta. Proti, neatbalsta tie, kuri strādā spēļu zālēs, arī pašas juridiskās personas, kuras organizē spēļu zāles,” sacīja Golovans.

Taču, pēc viņa paustā, ir “vesela virkne” ieceres atbalstītāju.

Paredzēts, ka šonedēļ deputāti jautājumu vērtēs Finanšu komitejas sēdē, bet nākamnedēļ – domes sēdē.

Jau ziņots, ka likums piešķir pašvaldībām tiesības to saistošajos noteikumos noteikt vietas un teritorijas, kurās azartspēles organizēt nav atļauts. Līdz ar to azartspēļu zāļu vietu skaits Daugavpilī var tikt ierobežots atbilstoši sabiedrības interesēm, un šī kompetence ir nodota pašvaldībai.

Domē uzsver, ka arī Satversmes tiesas 2024.gada 4.aprīļa spriedumā noteikts, ka papildus Azartspēļu likumā noteiktajiem azartspēļu organizēšanas ierobežojumiem pašvaldība, izvērtējot konkrētās teritorijas apbūvi un infrastruktūras objektu izvietojumu, var liegt azartspēļu organizēšanu, piemēram, izglītības, kultūras, sporta iestāžu un kompleksu, aktīvās atpūtas un bērnu rotaļlaukumu tuvumā. Tāpat azartspēļu organizēšanas ierobežojumus pēc attiecīga izvērtējuma var noteikt teritorijās ar augstu sabiedrības kustības intensitāti, piemēram, sabiedriskā transporta pieturvietu tuvumā, kā arī mazstāvu un daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritorijās.

Ņemot vērā Satversmes tiesas sprieduma atziņas, Daugavpils pašvaldība sagatavoja saistošo noteikumu projektu, kuru mērķis ir ierobežot azartspēļu izplatību pašvaldībā, lai samazinātu no azartspēlēm atkarīgo personu skaitu un nepieļautu to skaita palielināšanos, pasargātu iedzīvotājus no paredzamu problemātisku spēlēšanas paradumu attīstības riska, kas palielinās, ja, piemēram, spēļu zāle atrodas dzīvesvietas tuvumā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka jau pirms vairākiem gadiem pilsētas mērs Andrejs Elksniņš paziņoja, ka pilsētā, līdzīgi kā Rīgā, tiks slēgtas spēļu zāles.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.