Ēdiens var būt sātīgs arī bez gaļas. To nodrošina saldais krējums, kas dažādo pārtikas produktu garšas apvieno maigā mērcītē. Tā tas ir ar burkānu zirnīšu sautējumu, kas, lai arī sastāv tikai no dārzeņiem, ir sātīgs. Mazajiem ēdājiem piedāvāju to bez papildus piedevām, bet ģimenes galvai klāt uzcepu kādu gaļas šķēli. Lūk, kā šo sautējumu pagatavot.
Burkānu zirnīšu sautējumam būs nepieciešams:
- 1 kg burkānu;
- 690 g konservēto zaļo zirnīšu;
- 500 ml saldā krējuma;
- 1.5 – 2 ēdamkarotes miltu;
- Sāls un pipari.
Pagatavošanas recepte:
- Sagatavo burkānus – nomizo, nomazgā, sagriez mazos kubiciņos. Liec katlā un pielej klāt pavisam nedaudz ūdens. Liec tos uz mazas uguns sautēties;
- Pusi saldo krējumu lej krūzē un kārtīgi iemaisi tajā miltus. Atlikušo saldo krējumu lej virsū burkāniem;
- Pievieno katliņā konservētos zaļos zirnīšus ar visu sulu;
- Paaugstini plīts temperatūru un maisi, līdz parādās pirmais burbulis. Pievieno šķipsniņu sāls un piparus.