Čihirtma: aromātiska gruzīnu zupa

Apbrīnojami pikants klasiskās gruzīnu zupas aromāts pamodinās apetīti pat pēc visgrūtākajiem svētkiem. Gatavot to ir vēl interesantāk nekā ēst! 

Sastāvdaļas

  • Vistas gaļa baltā – 0,5kg
  • Sīpoli – 2gb
  • Olas – 4gb
  • Sviest – 2 ēd. kar. 
  • Vīna etiķis vai citronu sula – 0,5 tējk. 
  • Ķiploki – 3 daiviņas
  • Zaļumi, kinza
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Smalki sagriež vistas gaļu, liek katliņā un vāra līdz gatava. Gaļu izņem un izkāš buljonu un liek atpakaļ uz lēnas uguns. Paralēli uz pannas izkausē sviestu. Sviestā cepsim pusapļos sagrieztus sīpolus. Olas ar etiķi sakuļ, pievieno sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus. Svarīgi! – olu maisījums buljonam jāpievieno pastāvīgi maisot, lai baltums nesarecē. Kad tas izdarīts, katliņā liek atpakaļ gaļu. Zupu nedaudz pakarsē un var pasniegt. Aromātam pievieno kinzu. 

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Kā pagatavot Harija Potera kūku? Soli pa solim recepte

Tumšzaļās un siera vafeles: recepte barojošām brokastīm pusstundas laikā

Super kokteilis: elektrolītu dzēriena pagatavošana

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk