Apbrīnojami pikants klasiskās gruzīnu zupas aromāts pamodinās apetīti pat pēc visgrūtākajiem svētkiem. Gatavot to ir vēl interesantāk nekā ēst!
Sastāvdaļas
- Vistas gaļa baltā – 0,5kg
- Sīpoli – 2gb
- Olas – 4gb
- Sviest – 2 ēd. kar.
- Vīna etiķis vai citronu sula – 0,5 tējk.
- Ķiploki – 3 daiviņas
- Zaļumi, kinza
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Smalki sagriež vistas gaļu, liek katliņā un vāra līdz gatava. Gaļu izņem un izkāš buljonu un liek atpakaļ uz lēnas uguns. Paralēli uz pannas izkausē sviestu. Sviestā cepsim pusapļos sagrieztus sīpolus. Olas ar etiķi sakuļ, pievieno sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus. Svarīgi! – olu maisījums buljonam jāpievieno pastāvīgi maisot, lai baltums nesarecē. Kad tas izdarīts, katliņā liek atpakaļ gaļu. Zupu nedaudz pakarsē un var pasniegt. Aromātam pievieno kinzu.