Kas gan var būt foršāk, kā vakarā uzgrauzt ķiploku grauzdiņus? Kā arī – ja būsi tā bagātīgi izmantojis ķiplokus, varēsi arī palīdzēt savai imunitātei!
Nepieciešams:
- Rupja maize – kāda pašam garšo;
- Ķiploki;
- Eļļa
Pagatavošana:
Uz pannas uzkarsē eļļu un liec uz tās cepties maizes šķēlītes – apcep šķēli no abām pusēm.
Kamēr maizīte cepas, nomizo ķiplokus.
Kad maize izcepusies, ņem nost no pannas – uz katras šķēles no abām pusēm uzberzē virsū ķiploku – jo cītīgāk uzberzīsi, jo izteiktāka būs ķiploku garša.
Liec maizes šķēles padzist. Kad tās aukstas, sagriez maizes šķēles vēlamajā grauzdiņu izmērā un gatavs!