Home » Latvija pārspēj šīs ziemas aukstuma rekordu, temperatūrai noslīdot līdz -26,4 grādiem

Latvija pārspēj šīs ziemas aukstuma rekordu, temperatūrai noslīdot līdz -26,4 grādiem

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Piektdien plkst. 7.00 minimālā temperatūra Zosēnos bija -26,4 grādi pēc Celsija, kas ir dziļākais sals Latvijā 2022.-2023. gada ziemā, ziņo sinoptiķi.

Pēdējo reizi tik liels sals Latvijā bija pirms 15 mēnešiem – 2021. gada decembra sākumā. Savukārt zemākā temperatūra, kāda jebkad reģistrēta šoziem, bija -23,7 grādi pēc Celsija 23. februārī Zosēnos.

Savukārt 10. marta aukstuma rekords Latvijā nav pārspēts – 1956. gadā Zosēnos termometra stabiņš sasniedza -27,7 grādus. Tomēr 10. martā tika pārspēti daži vietējie aukstuma rekordi.

Lielākajā daļā Vidzemes un Latgales reģiona naktī noslīdēja līdz -20…-25 grādiem, Kurzemē un Zemgalē – līdz -14…-19 grādiem. Lidostā “Rīga” naktī bija -18C.

Sniega biezums Kurzemē un Zemgalē ir no 1 līdz 25 cm, Vidzemē un Latgalē no 10 līdz 40 cm, bet Priekuļos – 52 cm.

Meteoroloģiskā ziema Latvijā sākās 17. novembrī, Kurzemē tā beidzās 6. februārī, bet līdz 10. februārim vietām valsts centrālajā daļā, tostarp Rīgā, tā bija beigusies. Latgalē un lielākajā daļā Vidzemes meteoroloģiskā ziema turpinās.

Jāatgādina, ka piektdien Latvijā, sākot no valsts dienvidiem, debesis pakāpeniski pārklās mākoņi, un dažos austrumu rajonos pret vakaru gaidāms neliels sniegs.

Dienvidaustrumu vējš kļūs mērens, dienvidos gaidāmas brāzmas līdz 12 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +1…-4 grādi.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: